Back-up Online

Met Back-Up Online raakt u uw digitale bestanden nooit meer kwijt. Lees nu alles over het installeren en gebruiken van Back-Up Online.

Back-up maken in 5 stappen

Back-Up Online

U kunt op 2 manieren de installatie van Back-Up Online opstarten.

Keuze 1. Via de installatiemail die u na uw bestelling heeft ontvangen

Na de bestelling van Back-Up Online heeft u van ons een e-mail ontvangen met daarin een link. Klik op de link in de e-mail om het installatiebestand van Back-Up Online op te slaan en de installatie te starten.

Keuze 2. Via de downloadlink op onze website

Klik op onderstaande link, kies uw besturingssysteem en download de juiste softwareversie van Back-Up Online. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatieprocedure te starten.

Back-Up Online KPN
 • Vul nu de licentiecode. Deze hebt u ontvangen in de welkomst e-mail die wij u hebben gestuurd na uw bestelling.

  Back-Up Online
 • Vul nu een wachtwoord in. Dit wachtwoord heeft u nodig wanneer u uw bestanden wilt herstellen.

  Back-Up Online

Let op! Bewaar uw wachtwoord goed! Dit wachtwoord is de enige sleutel naar de digitale kluis waar uw bestanden goed beveiligd zijn. Dat betekent dat u als enige bij uw data kunt. Zonder het door u gekozen wachtwoord is het niet mogelijk de documenten via Back-Up Online te herstellen. Ook KPN kan zonder het wachtwoord de data niet voor u terughalen.

 • Bij het invoeren van het wachtwoord krijgt u de melding dat 'Back-up Online maar op 1 computer geïnstalleerd mag zijn'. Indien dit het geval is, gaat u door met de installatie. Indien Back-up Online nog op een andere computer geïnstalleerd is, moet u het hier eerst verwijderen.
 • Geef Back-up Online toestemming voor inkomend en uitgaand internetverkeer in uw Firewall. Back-up Online is nu correct geïnstalleerd.
Back-Up Online

 • KPN Back-up Online Manager start nu automatisch op.
 • Standaard wordt nu ‘Mijn documenten’ geselecteerd. Als dit voldoende voor u is dan hoeft u niets aan te passen. Wilt u een back-up maken van meer documenten? Selecteer dan de mappen en/of bestanden op uw computer waarvan u een back-up wilt maken via 'Mijn computer' in het tabblad 'Backup'.
 • Door vinkjes te zetten in de checkbox per map of bestand geeft u aan van welke bestanden u een back-up wilt maken. Sla eerst uw belangrijkste bestanden op. Klik rechtsonder op 'Start Backup'. De back-up start direct.

  Let op!
  Het maken van de eerste back-up kan wat tijd in beslag nemen, omdat de bestanden dan voor het eerst naar de cloud worden gestuurd. Hoeveel tijd het maken van de eerste back-up in beslag neemt, is afhankelijk van de bestandsgroottte en uploadsnelheid van uw internetverbinding. In de balk onderaan het scherm ziet u bij 'scanning' de voortgang van de back-up.
Back up maken
 • Wij raden u aan de belangrijkste documenten eerst te selecteren voor back-up. Als deze back-up is voltooid, kunt u uw selectie uitbreiden met andere bestanden.

Tip! U kunt zonder problemen verder werken op uw PC terwijl Back-Up Online actief is. Het is ook geen probleem om uw PC uit te schakelen: er wordt automatisch een nieuwe back-up gemaakt van gewijzigde en nieuwe bestanden wanneer u uw PC weer aanzet.

 • KPN maakt via Back-Up Online automatisch een nieuwe back-up van gewijzigde en nieuwe bestanden. De bestanden zijn veilig opgeslagen in de cloud van KPN.
 • Wilt u bestanden herstellen? Volg dan het stappenplan 'Bestanden herstellen in 5 stappen'.

Back-up Online opnieuw installeren in 3 stappen

Wilt u Back-Up Online opnieuw installeren Windows of Mac? Volg dan de volgende de 3 stappen.

 • Stel de map met de naam 'reg' map veilig
 • Klik op start (windows of Mac logo) en vul bij 'programma's en bestanden zoeken' in: %allusersprofile%. Klik op enter.
Back-up veilig stellen

 • Maakt u gebruik van Windows XP? Dan is het nodig om 'verborgen bestanden en mappen' weer te geven. Dit stelt u in via configuratiescherm, map opties, weergave en dan de optie 'Verborgen bestanden en mappen'. Kies hiervoor 'verborgen bestanden, mappen en stations weergeven'.
 • U ziet nu een map met de naam 'KPN': dubbelklik hierop. Vervolgens ziet u een map met de naam 'KPN Back-up Online': dubbelklik hierop. U ziet een map met de naam: ' Storage': dubbelklik hierop. Dubbelklik vervolgens op de map 'uw gebruikersnaam'.
 • Nu ziet u een map met de naam 'reg'. Dit is de database van Back-up Online. Klik hier met uw rechter muisknop op en kies voor 'naam wijzigen' in de geopende lijst.
 • Hernoem het bestand naar ' reg123'. Kopieer 'reg123' naar uw bureaublad. Bewaar dit bestand goed.

Let op! Wij raden u aan om tijdens de herinstallatie van Back-up Online uw firewall (van uw beveiligingspakket) uit te zetten.

 • Verwijder Back-up Online van uw computer. Hiervoor gaat u naar start, vervolgens via het configuratiescherm naar software (programma's en onderdelen).
 • Kies voor KPN Back-up Online, vervolgens voor verwijderen en herstart uw computer.

Back up online

 • Volg de stappen uit het stappenplan 'Back-Up Online installeren en gebruiken in 5 stappen'. Gebruik hierbij de licentiecode uit de installatiemail met het door u opgeslagen wachtwoord.
 • Na installatie krijgt u de onderstaande melding te zien.

Back up Online

Bestanden herstellen in 5 stappen

 • Open Back-Up Online Manager en klik op de knop 'Herstellen'.

back up online

 • Selecteer een gemaakte back-up in het veld 'Tijdstip back-up'. U krijgt daar de keuze uit de recente back-ups waarvan u een restore kunt uitvoeren.

back up

 • Selecteer de gewenste mappen en bestanden door vinkjes te zetten in de checkbox per map of bestand.
 • Klik onderaan het scherm op 'Bladeren' en geef aan waar u de mappen en bestanden wilt opslaan bij de optie: 'Herstellen naar locatie'.

back-up online

 • Vink aan waar u de bestanden wilt opslaan
 • Via 'bladeren' is het mogelijk de door uw gekozen mappen te selecteren.

back-up online
 • De bestanden zijn nu hersteld. U kunt ze openen en verder werken aan de bestanden in de mappen waar u de bestanden hebt opgeslagen.
 • Let op! De restore overschrijft bestanden met dezelfde naam, zodat u mogelijk ongewild nieuwere versies van deze bestanden overschrijft. Als u van een Windows PC overstapt naar een Apple computer of omgekeerd, adviseren wij u na de 'restore' te starten met een nieuw account.

herstellen

Onze Back-Up Online service voor u

 • Veiligheid: De CyberCenters waar uw gegevens worden opgeslagen, staan in Nederland en zijn voorzien van strenge beveiligingseisen van ISO 270001.
 • Snelheid: U maakt eenmalig een back-up van de bestanden, vervolgens worden alleen de gewijzigde bestanden in de back-up opgenomen.
 • Betrouwbaarheid: U kunt als enige bij uw data door een 128-bits encryptiesleutel die alleen bij u bekend is.
 • Informatie: Het is mogelijk om dagelijks een e-mail te ontvangen over de prestaties van de back-ups van de vorige dag.
Back-Up Online

Snelstart installatie Back-up Online

Download de snelstart voor het installeren van Back-Up Online.

Download de handleiding

Productomschrijving Back-up Online

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van Back-Up Online? Download de handleiding voor meer informatie.

Download de handleiding

Back-up Online voor Windows

Bekijk meer informatie over Back-up Online voor Windows.

Download de handleiding

Back-up Online MAC

Bekijk meer informatie over Back-up Online MAC.

Download de handleiding

Handige tips

Actieve bestanden sluiten

Wij raden u aan om tijdens het maken van een back-up de geopende en dus actieve bestanden te sluiten. Heeft u een Word-bestand open staan? Dan verschijnt er mogelijk een geelgekleurd icoon van een opengeslagen boek met de melding dat van dit document geen back-up kan worden gemaakt. Klik op het icoon om te controleren over welk bestand het gaat en sluit het bestand.

Gebruik van filters

Met Back-up Online hebt u de mogelijkheid om gebruik te maken van filters. Hiermee kunt u automatisch bestanden uitsluiten van de back-up. Dit kan van pas komen bij grote mediabestanden en tijdelijke bestanden. Het resultaat is dat u geen onnodige bestanden meer hebt en daardoor een snellere back-up kunt uitvoeren.

Back-up tijdstip kiezen

Als u 's nachts geen back-up wilt maken, kunt u er ook voor kiezen om de tijd voor de back-up te veranderen. U kiest dan een ander tijdstip waarop u niet achter uw computer zit, bijvoorbeeld lunchtijd. Over het algemeen duurt het maken van een back-up enkele minuten.

Systeemeisen Back-Up Online

Back-up Online werkt het meest optimaal wanneer uw systeem voldoet aan de volgende eisen:

 • Windows Vista (32- en 64 bit), Windows 7 (32- en 64 bit), Windows 8 (32- en 64 bit), Windows 10 (32- en 64 bit).
 • Apple minimaal OS-X 10.6 Processor Intel Pentium III of hoger.
 • Intern geheugen 1 GB of meer.

livechat