Uw hele water- én datanetwerk onder controle met IoT

Internet of Things maakt water slim. Want met IoT wordt het mogelijk om de data van duizenden in te zetten voor predictive maintenance, ongediertebestrijding in waterwerken of het slimmer inzetten van peilstokken. Waterschappen- en bedrijven draaien al langere tijd succesvolle projecten waarbij een organisatieoverstijgende laag met data wordt ingezet om prestaties te verbeteren en kosten te besparen.

Het plaatsen van sensoren, het verzamelen en bruikbaar maken van de beschikbare data en goed en veilig beheer van die data, vormen dé kernactiviteiten die KPN faciliteerd. KPN versterkt en combineert samenwerking tussen waterpartijen en levert de IoT en data-oplossingen. Zo wordt watermanagement efficiënter, inzichtelijker en goedkoper.

Neem contact met ons op


IoT in waterbeheer: Waterbedrijf Limburg bespaart geld

Partijen in de waterketen moeten van de overheid meer samenwerken om water goedkoper te maken voor burgers. Waterbedrijf Limburg en KPN werken zo samen aan gemaalmonitoring, waardoor problemen in de gemalen automatisch worden gecommuniceerd aan de meldkamer.Vitens: Internet of Things maakt het verschil


Wolter Vitens

Eén van onze drie belangrijkste strategische pijlers? Duurzame inzet van onze bronnen en infrastructuur

Vitens werkt 24/7 aan het winnen, zuiveren en leveren van water van hoge kwaliteit. ICT speelt een belangrijke rol in het gehele proces van bron tot tap

Smart Water: een volledig data-ecosysteem


Data-synergie is de sleutel om ons leven te verbeteren. In ieder element van de waterweg is veilig en efficiënt transport en onderhoud cruciaal. Door data te ontsluiten en te combineren, wordt het beheer van deze elementen beter inzichtelijk en dalen de onderhoudskosten.

  • Data ontsluiten
    Data bestaat in verschillende vormen en maten. Alles kunnen uitlezen is cruciaal.
  • Data verzamelen en beheren
    Er is al veel data beschikbaar en de hoeveelheid neemt snel toe. De juiste data beheren op de juiste manier is een uitdaging.
  • Een veilig data-ecosysteem
    Data raakt vele partijen, er is niet één speler die alles weet of kan. Synergie creëren is daarom cruciaal.

Raak geïnspireerd door de mogelijkheden van IoT

Een veilig IoT is mogelijk met slimme beveiliging

Wat zijn de verschillen tussen toepassingen en zijn er richtlijnen vanuit de praktijk waarmee u uw IoT beveiligt? Door alle 7 beveiligingsniveau's van uw IoT-netwerk te testen op de elementen uit bijvoorbeeld de BIV-driehoek, krijgt u snel een helder beeld van hoe en waar u uw beveiliging moet verbeteren.

Download whitepaper
IoT Security

Lees meer over Smart Water in onze artikelen

Hoe slim is uw waternetwerk?

De toekomst brengt slimme 'water grids', predictive maintenance en meer innovatieve technologieën.

Hoe zorgt u dat úw waternetwerk toekomstbestendig is? Wij adviseren u graag.

Neem contact met ons op