Connectiviteit via het LoRa-netwerk

LoRa is een Long Range, Low Power IoT-verbinding speciaal ontwikkeld om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen tussen objecten en systemen. Eén LoRa-module kan meer dan 10 jaar data zenden op slechts 2 batterijen. Hierdoor is het mogelijk om op een voordelige manier inzicht te krijgen in de status van uw ‘dingen’.

De mogelijkheden met LoRa zijn eindeloos, zo kunt u met de verzamelde data bijvoorbeeld uw efficiëntie vergroten of de slijtage van uw ‘dingen’ vroegtijdig opmerken en hiermee incidenten voorkomen.

Hoe onze klanten LoRa inzettenDaarom LoRa van KPN


 • Accurate positionering
  Het LoRa-netwerk kan de positie van het apparaat bepalen met een accuraatheid van 50 tot 150 meter.
 • Kostenefficiënt
  Door de lage complexiteit van een losse LoRa-module worden de kosten tot een minimum teruggebracht.
 • Energiezuinig
  Eén module kan 15 jaar data zenden op slechts 2 batterijen.


LoRa IoT-verbinding: in 1 minuut ziet u hoe het werkt

KPN ziet een wereld waar dingen draadloos zijn, wat eindeloos veel nieuwe mogelijkheden oplevert. Met LoRa heeft KPN het netwerk gebouwd waarmee alle mogelijke dingen verbonden kunnen worden. Als de eerste aanbieder met bereik in heel Nederland heeft KPN de ervaring u te helpen met uw IoT-oplossingen. Daarnaast wordt LoRaWAN ook in België (Proximus), Duitsland (Netzikon) en Zwitserland (Swissco) ondersteund.

LoRa gateway - creëer extra dekking

Het LoRa netwerk van KPN heeft landelijke dekking in Nederland. In sommige gevallen is het echter nodig om extra dekking te creëren. Denk aan moeilijk doordringbare gebouwen of een plek met veel sensoren. Met de plug & play LoRa gateway is de dekking in enkele minuten geïnstalleerd. Dit pakket bevat een gateway en een simkaart voor de mobiele connectiviteit. U leased de gateway vanaf € 30,00/mnd. Voor iedere IoT-klant van KPN te bestellen.

 • Extra dekking
  Verbeter uw indoorbereik en voorkom whitespots in uw netwerk.
 • Extra capaciteit
  Sluit probleemloos meerdere devices aan in dezelfde omgeving.
 • Dichter bij een mast
  Verklein de afstand tot de zendmast en verleng hiermee de batterijduur van uw devices.

Bekijk de dekking van het LoRa-netwerk met onze LoRa coverage checker

KPN werkt hard aan de verdichting van het LoRa-netwerk zodat u overal in Nederland eenzelfde dekking ervaart als bij onze andere mobiele netwerken. De LoRa-dekking zoals in de coverage checker weergegeven is gebaseerd op een theoretisch model. De LoRa-dekking kan onderhevig zijn aan veranderingen.

 • LoRa Outdoor
 • LoRa Indoor

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden, snelheden en kosten?
KPN optimaliseert de connectiviteit per klant, we vertellen u graag meer.

Neem contact met ons op

Lees meer over IoT in onze blogs