ICT in de zorg

Altijd en over flexibel en veilig werken met KPN

ICT in de zorg wordt steeds populairder. Logisch: mail en bijvoorbeeld messaging apps zijn handige applicaties waarmee je snel, gemakkelijk en efficiënt kunt communiceren. Maar het delen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie – zoals in de zorgsector – vereist een oplossing die aan strikte veiligheidseisen voldoet.

Of het nu gaat om de communicatie tussen zorgprofessionals, het uitwisselen van patiënteninformatie of om het leveren van digitale werkomgevingen, KPN biedt veilige en betrouwbare ICT-oplossingen. Meer weten over ICT in de zorg?

Bel of mail mij

Oplossingen voor zorginstellingen

Binnen zorginstellingen speelt specialisatie en het nieuwe werken een steeds grotere rol. Zorgafdelingen worden kritisch bekeken, flexplekken ontstaan en een nieuwe manier van werken doet zijn intrede. Zorgprofessionals moeten zo efficiënt mogelijk met elkaar kunnen samenwerken. Door de inzet van slimme ICT-oplossingen hebben professionals altijd en overal toegang tot (patiënt)gegevens.

KPN Zorg Messenger

Zorg Messenger

Veilig digitaal overleggen met collega's is van groot belang voor zorgprofessionals. Met KPN Zorg Messenger kunnen collega's, volgens het vier-ogen-principe, eenvoudig bij elkaar 'meekijken'. Integreer de Zorg Messenger eenvoudig in de zorginformatiesystemen.

ZorgCloud

ZorgCloud

Het beschermen van privacy gevoelige data zoals patiëntgegevens en het kunnen voldoen aan toenemende wet- en regelgeving binnen de zorg wordt steeds belangrijker. KPN ZorgCloud is de hoogwaardige beveiligde oplossing voor zorginstellingen en zorgverleners in de eerste lijn.

ZorgVrijThuis ICT in de Zorg

ZorgVrijThuis

ZorgVrijThuis persoonsalarmering vergroot de zelfredzaamheid van senioren en mindervaliden. Met 1 druk op de knop is er contact met de juiste hulpverlener. Bijvoorbeeld wanneer iemand valt, zich bedreigd voelt of in paniek raakt.

Hartritmediagnostiek ICT in de zorg

Hartritmediagnostiek

Hartklachten vastleggen en beoordelen bij patiënten kan met de Hartritmediagnostiek van KPN. Met oplossingen als de Eventrecorder en het draagbaar ECG-apparaat kunnen hartklachten snel en efficiënt worden vastgelegd, ook als de patiënt niet in de spreekkamer is.


Werkplek voor de Zorg

Werkplek voor de Zorg

Het belang van ICT in de zorg neemt voortdurend toe. Patiënteninformatie moet op steeds meer plaatsen beschikbaar zijn. Met KPN Werkplek voor de Zorg hebt u een digitale plaats waar mensen, informatie en middelen veilig met elkaar verbonden zijn.

ZorgSlim Mobiliteit

ZorgSlim Mobiliteit

ZorgSlim Mobiliteit biedt bouwblokken om per zorginstelling relevante onderdelen te kiezen, combineren of weg te laten om tot een passende totaaloplossing te komen. Door slimme inzet van mobiele informatieuitwisseling blijft er meer tijd over voor zorg.

KPN ÉÉN Zorg

KPN ÉÉN

KPN ÉÉN biedt u eenvoud in uw ICT organisatie met 1 factuur, 1 contract, 1 prijsplan, 1 aanspreekpunt en 1 servicedesk. Eerstelijnszorgprofessionals kunnen geïntegreerde ICT oplossingen voor de zorg met de KPN ÉÉN portal zelf samenstellen en besturen.Visiedocument: Op weg naar een nieuwe realiteit in de zorg

KPN heeft een visie ontwikkeld over de bijdrage van ICT in de zorg. Jarenlange ervaring, recente ontwikkelingen in de zorg en toekomstige veranderingen stellen ons daartoe in staat. KPN wil met de marktpartijen samen toewerken naar een bereikbaar ideaal dat aanhaakt bij de zorgrealiteit. U leest in ons visiedocument hoe.

Download het visiedocument

zorgcloud infographic

Zorgcloud
infographic

Nooit eerder stond de Nederlandse gezondheidszorg voor grotere uitdagingen: de zorg moet efficiënter en veiliger met meer oog voor kwaliteit. ZorgCloud van KPN helpt hierbij door oplossingen te bieden waarmee zorgverleners veilig met elkaar kunnen communiceren en informatie kunnen uitwisselen.

Download de infographic

Werkplek voor ICT in de Zorg

E-book: Werkplek voor de Zorg

De transitie van uw ICT naar de cloud vereist een zorgvuldige aanpak, met specifieke aandacht voor de vernieuwde zorgspecifieke werkprocessen. In dit e-book laten we zien hoe u deze ontwikkeling op gang brengt: door te starten met de ICT van de werkplek. Dat is wat gebruikers zien, waardoor ze ervaren dat verandering op komst is en er alvast aan wennen. Tegelijk wordt duidelijk aan welke eisen de cloud toepassingen moeten voldoen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Meer weten? Download het e-book van KPN 'Werkplek voor de Zorg'.

Download het e-book
Download e-book info beveiliging in de zorg

E-book: Informatiebeveiliging in de zorg

KPN Security Consultants hebben Chief Information Security Officers van negentien ziekenhuizen geïnterviewd over uiteenlopende aspecten van informatiebeveiliging in hun ziekenhuis.

Patiëntenzorg gaat namelijk verder dan het zo snel mogelijk behandelen van een aandoening. Ook de zorg voor de informatie van en over de betreffende patiënt valt onder de verantwoordelijkheid van de instelling.

U leest de resultaten in ons e-book.

Download het e-book

Klantcases over ICT in de zorg

Klantcase: Parnassia

Parnassia Groep is een grote instelling in de geestelijk gezondheidszorg. Met de introductie van Mijn Vergadernummer van KPN heeft Parnassia Groep als eerste binnen de GGZ-sector een belangrijke stap gezet om de communicatie nog efficiënter te laten verlopen. U leest het in onze klantcase.

Meer over Parnassia

Klantcase: Markenheem

Markenheem is zorgaanbieder in verpleeghuis- en thuiszorg. Met de bouw van een nieuw verpleeghuis groeide de wens om 1 geïntegreerd digitaal persoonsalarmering systeem in te voeren. Markenheem koos voor KPN ZorgVrijThuis: een digitale oplossing die ouderen in staat stelt langer thuis te blijven wonen.

Meer over Markenheem

Ontdek de laatste trends op the Digital Dutch

Hartbewaking met een pleister

Eerder thuis herstellen na een operatie. Goed voor de patiënt en goed voor het ziekenhuis. Is herstellen op afstand realistisch?

Whitepaper: Werkplek voor de zorg

De transitie van uw ICT naar de cloud kan soms wat abstract lijken. Als u begint met het omzetten van de werkplek, neemt u de medewerkers mee in de overgang.

Download de whitepaper

Wilt u meer informatie over ICT in de zorg?
Wij helpen u graag.

Neem contact met mij op