KPN Zorg Messenger

ICT in de zorg: altijd en overal flexibel en veilig werken

ICT in de zorg wordt steeds populairder. Logisch: mail en bijvoorbeeld messaging apps zijn handige applicaties waarmee je snel, gemakkelijk en efficiënt kunt communiceren. Maar het delen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie – zoals in de zorgsector – vereist een oplossing die aan strikte veiligheidseisen voldoet. Met Zorg Messenger van KPN kunnen zorgprofessionals met hun pc, tablet en smartphone veilig mailen en chatten.

Met de messaging mogelijkheden van de dienst kunnen zorgverleners bijvoorbeeld, volgens het vier-ogen-principe, op afstand met elkaar ‘meekijken’ bij het toedienen van medicatie of het beoordelen van een plekje op de huid. Daarnaast biedt Zorg Messenger de mogelijkheid om te integreren met zorginformatiesystemen, zoals Elektronische Patiënten Dossiers. Zo kunnen messenger-conversaties bijvoorbeeld direct in externe systemen gearchiveerd worden. Meer weten over ICT in de zorg?

Bel of mail mij

ICT in de zorg: bekijk de video's

Video: KPN Zorg Messenger bij RTL


Op 19 november was de Zorg Messenger onderdeel van het programma Medical Travel van RTL 4. Het programma stond helemaal in het teken van de Digitale Transformatie in de Zorg.

Video: Wat is KPN Zorg Messenger?


Direct digitaal contact met patiënten of collega's is om privacyredenen voor medewerkers in de zorg niet altijd even gemakkelijk. Met KPN Zorg Messenger wordt dit mogelijk. In deze video leggen we uit hoe.

Factsheet: KPN Zorg Messenger

ICT in de zorg KPNMet Zorg Messenger van KPN kunnen zorgprofessionals vertrouwelijke en privacygevoelige informatie delen via hun pc, tablet en smartphone.

Download Factsheet

Meer lezen over ICT in de zorg?

Visiedocument: Op weg naar een nieuwe realiteit in de zorg

KPN heeft een visie ontwikkeld over de bijdrage van ICT in de zorg. Jarenlange ervaring, recente ontwikkelingen in de zorg en toekomstige veranderingen stellen ons daartoe in staat.

KPN wil met de marktpartijen samen toewerken naar een bereikbaar ideaal dat aanhaakt bij de zorgrealiteit. U leest in ons visiedocument hoe.

Download het visiedocument

Video: Brabantzorg

Video: Flevoziekenhuis

Klantcases over ICT in de zorg

Klantcase: Parnassia

Parnassia Groep is een grote instelling in de geestelijk gezondheidszorg. Met de introductie van Mijn Vergadernummer van KPN heeft Parnassia Groep als eerste binnen de ggz-sector een belangrijke stap gezet om de communicatie nog efficiënter te laten verlopen. U leest het in onze klantcase.

Meer over Parnassia

Klantcase: Markenheem

Markenheem is zorgaanbieder in verpleeghuis- en thuiszorg. Met de bouw van een nieuw verpleeghuis groeide de wens om 1 geïntegreerd digitaal persoonsalarmering systeem in te voeren. Markenheem koos voor KPN ZorgVrijThuis: een digitale oplossing die ouderen in staat stelt langer thuis te blijven wonen.

Meer over Markenheem

Ontdek de laatste trends op the Digital Dutch

Hartbewaking met een pleister

Eerder thuis herstellen na een operatie. Goed voor de patiënt en goed voor het ziekenhuis. Is herstellen op afstand realistisch?

Whitepaper: Werkplek voor de zorg

De transitie van uw ICT naar de cloud kan soms wat abstract lijken. Als u begint met het omzetten van de werkplek, neemt u de medewerkers mee in de overgang.

Download de whitepaper

Wilt u meer informatie? Vul het formulier in of mail ons.

Neem contact met mij op