KPN Zorg Messenger

ICT in de zorg: altijd en overal flexibel en veilig werken

ICT in de zorg wordt steeds populairder. Logisch: mail en bijvoorbeeld messaging apps zijn handige applicaties waarmee je snel, gemakkelijk en efficiënt kunt communiceren. Maar het delen van vertrouwelijke en privacygevoelige informatie – zoals in de zorgsector – vereist een oplossing die aan strikte veiligheidseisen voldoet. Met Zorg Messenger van KPN kunnen zorgprofessionals met hun pc, tablet en smartphone veilig mailen en chatten.

Met de messaging mogelijkheden van de dienst kunnen zorgverleners bijvoorbeeld, volgens het vier-ogen-principe, op afstand met elkaar ‘meekijken’ bij het toedienen van medicatie of het beoordelen van een plekje op de huid. Daarnaast biedt Zorg Messenger de mogelijkheid om te integreren met zorginformatiesystemen, zoals Elektronische Patiënten Dossiers. Zo kunnen messenger-conversaties bijvoorbeeld direct in externe systemen gearchiveerd worden. Meer weten over ICT in de zorg?

Bel of mail mij

ICT in de zorg: bekijk de video's

Video: KPN Zorg Messenger bij RTL


Direct digitaal contact met patiënten of collega's is om privacyredenen voor medewerkers in de zorg niet altijd even gemakkelijk. Met KPN Zorg Messenger wordt dit mogelijk. In deze video leggen we uit hoe.

Video: Wat is KPN Zorg Messenger?


Op 19 november was de Zorg Messenger onderdeel van het programma Medical Travel van RTL 4. Het programma stond helemaal in het teken van de Digitale Transformatie in de Zorg.

Factsheet: KPN Zorg Messenger

ICT in de zorg KPNMet Zorg Messenger van KPN kunnen zorgprofessionals vertrouwelijke en privacygevoelige informatie delen via hun pc, tablet en smartphone.

Download Factsheet

Meer lezen over ICT in de zorg?

Visiedocument: Op weg naar een nieuwe realiteit in de zorg

KPN heeft een visie ontwikkeld over de bijdrage van ICT in de zorg. Jarenlange ervaring, recente ontwikkelingen in de zorg en toekomstige veranderingen stellen ons daartoe in staat.

KPN wil met de marktpartijen samen toewerken naar een bereikbaar ideaal dat aanhaakt bij de zorgrealiteit. U leest in ons visiedocument hoe.

Download het visiedocument

Whitepaper: Werkplek voor de Zorg

De transitie van uw ICT naar de cloud vereist een zorgvuldige aanpak, met specifieke aandacht voor de vernieuwde zorgspecifieke werkprocessen.

In dit whitepaper laten we zien hoe u deze ontwikkeling op gang brengt: door te starten met de ICT van de werkplek. Dat is wat gebruikers zien van ICT in de zorg, waardoor ze ervaren dat er verandering op komst is en er alvast aan wennen. Tegelijk wordt het duidelijk aan welke eisen de toepassingen uit de cloud moeten voldoen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Meer weten? Download het whitepaper van KPN 'Werkplek voor de Zorg'.

Download het whitepaper

Video: Brabantzorg

Video: Flevoziekenhuis

Klantcases over ICT in de zorg

Klantcase: Parnassia

Parnassia Groep is een grote instelling in de geestelijk gezondheidszorg. Met de introductie van Mijn Vergadernummer van KPN heeft Parnassia Groep als eerste binnen de ggz-sector een belangrijke stap gezet om de communicatie nog efficiënter te laten verlopen. U leest het in onze klantcase.

Meer over Parnassia

Klantcase: Markenheem

Markenheem is zorgaanbieder in verpleeghuis- en thuiszorg. Met de bouw van een nieuw verpleeghuis groeide de wens om 1 geïntegreerd digitaal persoonsalarmering systeem in te voeren. Markenheem koos voor KPN ZorgVrijThuis: een digitale oplossing die ouderen in staat stelt langer thuis te blijven wonen.

Meer over Markenheem


Wilt u meer informatie? Vul het formulier in of mail ons.

Neem contact met mij op