Mijn Internet of Things. Life is smart.


Bart heeft een belangrijke week voor de boeg

'We can be heroes', klinkt het door de speaker vanonder zijn bed. Zeven uur. Hero of niet, het is voor Bart een gewone werkdag, een dag als alle andere. Met zijn ogen nog gesloten pakt hij zijn smartphone van de dock. Doelgericht opent hij de app die verbonden is met zijn espresso-apparaat in de keuken. Zo, eerst een kop koffie. Nog voordat Bart zijn blote voet op de eerste traptrede heeft gezet, is de geur van verse koffie al boven.

Bart heeft een belangrijke week voor de boeg. Het is er op of er onder: deze week wordt duidelijk of die grote business-deal binnenvalt. Bart klapt zijn laptop open aan de keukentafel. Zijn inbox loopt vol met nieuwe e-mails.

Altijd online zijn is voor Bart net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Snel scant hij zijn mail, maar die ene zit er nog niet bij. Dat duurt vast niet lang meer.Mr. Fridge

Voor een productieve dag is een goede basis nodig. Voor Bart is het onmogelijk om zelf steeds aan gezonde voeding te denken. Gelukkig is daar Mr. Fridge, die het denkwerk voor hem doet.

Tijd voor een refill, meldt Mr. Fridge via het display. En meteen wordt de boodschappenlijst op Barts smartphone automatisch aangevuld. De kiwi’s zijn in de aanbieding, dat is mooi meegenomen. Vanmiddag gaat Bart nog even langs het afhaalpunt van de super. Dat kan in één moeite door en dan kan Mr. Fridge ook weer even vooruit.

Terwijl de koffie automatisch wordt gestart via zijn netwerk, veegt Bart vast met een doekje het aanrecht schoon. Ondertussen blijft via zijn laptop de poort naar de wereld open.

Smart Bart met smart pallets

Smart pallets

Op het scherm van zijn laptop staat de kaart van Azië. De rode bolletjes geven de locaties aan die hij vorige maand bezocht heeft. De reis was goed zakendoen. In het tabblad rechtsonder ziet Bart live de orders die uit zijn bezoeken zijn voortgekomen.

Met de minuscule, vrijwel onzichtbare tags die in de pallets zijn verwerkt, is vrijwel alles te traceren. Waar komt het vandaan, waar gaat het heen? Via welke route? Bevoorrading van magazijnen, import en export? Hoe lang is deze vracht onderweg? Vragen zijn geen vragen meer. Alle antwoorden in één chip. En gaat er iets niet zoals gepland, dan kan Bart hier real-time op anticiperen. Direct actie, flexibeler kan niet.

In het pop-up venster lichten de exacte locaties op. Het is een grappig idee dat een container zich ergens midden op de oceaan bevindt. Binnen drie dagen is de lading in Rotterdam. Volgende week kan hij ze op internet aanbieden. Perfecte timing. Nu snel naar het vliegveld. Hopelijk krijgt hij daar het verlossende woord en is zijn bedrijf in één klap een succes.

Whitepaper: Smart Logistics

Op weg naar een superslimme logistieke sector. Hoe? Dat leest u in onze whitepaper.

Download WhitepaperStrijkijzer vergeten uit te schakelen

Haastige spoed is zelden goed. Voorheen kwam het nogal eens voor dat Bart halverwege zijn rit kon omkeren naar huis: strijkijzer vergeten uit te schakelen. Dat is nu klaar.

Als hij de deur uit loopt, gaat de thermostaat omlaag. Vanzelf. De lampen gaan uit en de spanning van de stopcontacten die geen noemenswaardige functie hebben, verdwijnt. Gelukkig maar. Het hoofd vrij om aan écht belangrijke zaken te denken.

Tegen de tijd dat Bart naar huis rijdt, schakelt alles weer in. Via zijn smartphone draait hij de thermostaat dan alvast een standje hoger. Lekker thuiskomen.

Strijkijzer vergeten uit te schakelen - Smart Bart
Auto zoekt zelf een slimme routeDe auto zoekt zelf een slimme route

De grootste drukte in de stad lijkt al achter de rug deze ochtend. Dat is een meevaller, want Bart weet als ondernemer hoe belangrijk het is om op tijd te komen. Gelukkig kan hij bouwen op zijn intelligente auto. Bij het uitstippelen van zijn route weet deze vooraf feilloos waar Bart mogelijk vertraging op loopt.

De auto zoekt zelf een slimme route om vertraging te vermijden. En lukt dat niet, dan krijgt hij op tijd een melding op zijn smartwatch: iets eerder vertrekken. Maar vandaag niet. Zonder opstoppingen rijdt Bart het centrum uit, richting de snelweg.


Zijn bagage is altijd 'in de buurt'

Schiphol is vertrouwd terrein voor Bart. Hij is wat je noemt, een man van de wereld. Zeker vijftien keer stapte hij afgelopen jaar in het vliegtuig. Het reizen bevalt hem prima. Ook onderweg gaan de zaken gewoon door, via zijn tablet en met zijn belangrijke documenten in de cloud. Ook zijn bagage is altijd ‘in de buurt’. Dankzij de E-tag hoeft hij maar in zijn app te kijken om te weten waar zijn koffer precies is. Bart voelt zich vrij, waar hij ook gaat.Schiphol slimste digitale luchthaven


Schiphol beste digitale luchthaven

Schiphol timmert aan de weg als beste digitale luchthaven.

Slimme monitoring, smart productionSlimme monitoring, smart production

Het blijft indrukwekkend zo’n vliegtuig. Op grote hoogte moet je kunnen vertrouwen op je materiaal. Door Internet of Things-technologie kan precies worden gemonitord hoe lang het materiaal uit de koeling is en of het bewerkt kan worden. Slimme monitoring, smart production.

Bart is te vroeg op de luchthaven. Verspilde tijd? Zeker niet. Elke minuut van de dag kan hij prima benutten met zijn tablet en een veilige internetverbinding. Op de luchthaven is een flexibele werkplek, van alle gemakken voorzien en perfect onderhouden. De ideale werkplek, misschien nog wel beter dan thuis.

Bart pakt zijn smartphone en opent de tracking-app. Twee blauwe stipjes verschijnen op de plattegrond. Ze zijn iets meer dan één minuut bij hem vandaan, staat er bij.'Nice to finally meet you, Smart Bart'

Als zijn telefoon een signaal geeft, staat zijn contact Robert recht voor zijn neus. Ze schudden elkaar de hand. 'Nice to finally meet you, Smart Bart.' Hij glimlacht er vriendelijk bij. 'Our new agent in Europe'. De ferme handdruk voelt als een gouden.

De meeting loopt gesmeerd. Het voorwerk op locatie was goed geweest. 'Niets staat het succes nu nog in de weg', schiet het door Barts hoofd als hij de pen naast het getekende contract neerlegt. Robert wil direct met hem in zee. ‘Smart Bart’ had alles in zich om het product wereldwijd tot een succes te maken, aldus Robert. Vooral van zijn specifieke kennis was Robert onder de indruk. 'Specifieke kennis?', denkt Bart. Thanks, Internet of Things. Een mooie combinatie van connectiviteit, smart devices en big data die mij zekerheden, productiviteit en efficiëntie bieden.

Nice to finally meet you Smart Bart
De verlichting past zich aanDe verlichting past zich aan

Onderweg naar de stad, een hapje eten. Gezellig bijkletsen, herinneringen ophalen. En zijn nieuwe succes vieren natuurlijk. Onderweg naar de stad heeft hij zijn auto verruild voor de fiets. Er valt iets te vieren.

Het fietspad waarop Bart rijdt, weet dat hij er is. De verlichting past zich aan. Daar waar Bart fietst, is het licht. Precies als hij het nodig heeft. De schemer wordt slim getrotseerd. Straatlantaarns die voor zichzelf denken en licht dat letterlijk de weg wijst. Dat is niet alleen comfortabel, maar ook nog eens extra veilig.

Whitepaper: Klantcase Ziut

Bestaande lantaarnpalen zijn snel en per stuk op afstand te bedienen door een combinatie van technieken van KPN en Ziut. 

Download Whitepaper KlantcaseZijn smartwatch fluistert hem de weg in

Op zijn smartphone lichten de beschikbare fietsenstallingen op. Geen denken aan dat hij zijn fiets aan een ketting om een lantaarnpaal legt. Iets te vaak alleen een ketting teruggevonden na een avondje uit. Het overzicht biedt ruime keus. Misschien wordt het ’n latertje vanavond. Weteringschans is de beste optie. Veilig gestald. Zo gevonden, zijn smartwatch fluistert hem de weg in. En het mooie is, vandaag is Bart met de fiets, maar de toepassingen zijn oneindig. Ook met de auto komt Bart veilig thuis.


Net zo Smart worden als Bart?

Bekijk de mogelijkheden