ICT-oplossingen voor het Openbaar Vervoer

Efficiënter en veiliger openbaar vervoer

Naadloze aansluitingen, veilige transportmiddelen en actuele reisinformatie: hiermee behouden OV-bedrijven hun reizigers en trekken ze nieuwe reizigers aan.

KPN heeft jarenlange ervaring in het leveren, beheren en onderhouden van kritische infrastructuren en netwerkgerelateerde ICT-oplossingen aan de OV-sector. We denken mee hoe het openbaar vervoer nog beter kan. Zo biedt KPN oplossingen die u helpen bij uw ICT-uitdagingen.

Neem contact met mij op

Oplossingen

Camerabeveiliging in het OV

Camerabeveiliging in het OV

Bij maatregelen voor de veiligheid van mensen zijn ICT-toepassingen niet meer weg te denken.

Download de whitepaper
Datacenterdiensten

Datacenterdiensten

Vervoers- en reizigersinformatie en bedrijfsdata wordt veilig opgeslagen in de groene datacenters van KPN.

WiFi in de bus

WiFi in de bus

Sinds 1 mei 2013 zijn inmiddels 151 bussen van Syntus Gelderland uitgerust met gratis Wi-Fi.

Download de whitepaper

Video: KPN werkplek bij de NS

Het grootste ICT project in Nederland: NS Werkplek Online is door KPN gebouwd en geïntegreerd in de ICT-processen van de Nederlandse Spoorwegen. Hierdoor is inloggen op het systeem een stuk eenvoudiger geworden. De Werkplek Online is betrouwbaar, altijd beschikbaar en stabiel. KPN is service integrator voor het ICT proces bij de NS.

Bekijk de video.

Whitepaper: Slimme ICT verbindt reiziger en OV

Er is sprake van een toenemende synergie tussen openbaar vervoer en ICT. Technologie bepaalt en stuurt ons gedrag immers in toenemende mate. De reiziger wil zo snel mogelijk van A naar B en wil tegelijkertijd op de hoogte blijven van de meest actuele (reis)informatie. De ontwikkelingen stellen het openbaar vervoer voor grote uidagingen, maar minstens voor even zo grote kansen. U leest in onze whitepaper hoe reizigers en OV verbonden worden door het gebruik van slimme ICT.

Download de whitepaper

Infographic: Inchecken met uw smartphone

Uw telefoon vervangt uw portemonnee dankzij de NFC SIM-kaart:, een techniek waarmee contactloos en op een veilige manier data kan worden verzonden. Zo check u eenvoudig in het OV met uw smartphone. U ziet de mogelijkheden in onze infographic.

Download de infographic

E-book: OV en toekomst

In 2025 ziet de wereld er anders uit. Het openbaar vervoer is perfect georganiseerd doordat slimme ICT in ieder component van het reizen is geïntegreerd. Een betrouwbare, gemakkelijke en comfortabele reis is in 2025 vanzelfsprekend. U leest meer over de toekomst van het OV in ons e-book.

Download het e-book

Wilt u meer informatie? Vul het formulier in of mail ons.

Neem contact met mij op