ZorgCloud

Veilige verbinding van zorg in de cloud

ICT speelt een steeds belangrijkere rol in het betaalbaar en toegankelijk houden van de gezondheidszorg. De inzet van ICT verbetert en versnelt de uitwisseling van zorginformatie. We leven namelijk in een dynamische wereld. Hierin kan cruciale informatie overal vandaan komen. KPN zorgt ervoor dat zorginstellingen veilig met elkaar kunnen communiceren dankzij de besloten infrastructuur van ZorgCloud.

ZorgCloud is een hoogwaardige beveiligde omgeving waarin zorginstellingen, zorgprofessionals, patiënten en ICT- leveranciers met elkaar zijn verbonden. Op de KPN ZorgCloud zijn op dit moment zo’n 4.300 zorginstellingen aangesloten, net als zo’n 50.000 verschillende systemen en ruim 90 zorgappplicaties.

Neem contact met ons op

Voordelen van zorgcloud

ZorgCloud voordelen

  • Veilig
    KPN stopt vanuit de ZorgCloud per week ruim 850.000 malafide sessies van en naar het internet, houdt per week zo’n 1.800 cyberaanvallen tegen en scant dagelijks meer dan 80.000.000 verzoeken op onder meer virussen, malware en trojans.
  • Landelijke dekking
    Vrijwel alle apothekers, 85% van alle huisartsen en 65% van alle ziekenhuizen in Nederland hebben een verbinding met de ZorgCloud.
  • NEN- en ISO-gecertificeerd
    De ZorgCloud is volledig NEN- en ISO-gecertificeerd en wordt beheerd door E-Zorg, 100% dochter van KPN.

Nieuw: KPN Zorg Messenger

Zorgverleners moeten op zoek naar veilige alternatieven voor WhatsApp. Dat vinden minister Schippers en de Autoriteit Persoonsgegevens in reactie op het onderzoek van KNMG naar het gebruik van WhatsApp onder artsen. KPN introduceert in september de KPN Zorg Messenger, een veilige messenger oplossing voor de zorg.

Download de PDF

Video: ZorgCloud

Als we zorginstellingen, patiënten en ICT-leveranciers in een beveiligde omgeving met elkaar verbinden, verhogen we samen de kwaliteit van de zorg. De nieuwe dienst van KPN, de ZorgCloud, maakt dit mogelijk. Hiermee hebben zorgverleners meer overzicht.

Video: E-zorg

E-zorg is het grootste zorgnetwerk van Nederland met een bereik van meer dan 40.000 zorgprofessionals. Met e-zorg zijn huisartsen, apotheken en ziekenhuizen gegarandeerd van beschermde toegang tot hun zorgapplicaties. Het e-zorg netwerk is zeer betrouwbaar.

Video: Zorg Messenger

Privacygevoelige informatie tussen artsen en patiënten wordt nog steeds met de post verstuurd. Dat past niet meer bij de verwachtingen van nu. Daarom presenteert KPN Zorg Messenger. Met deze dienst kunnen artsen en patiënten digitaal met elkaar communiceren.

E-book: Informatiebeveiliging in de zorg

KPN Security Consultants hebben Chief Information Security Officers van negentien ziekenhuizen geïnterviewd over uiteenlopende aspecten van informatiebeveiliging in hun ziekenhuis. In dit e-book zijn de resultaten verwoord van het onderzoek naar informatiebeveiliging binnen de zorg. 

Download het e-book

Visie

Video: 5 Vragen over ZorgSlim Mobiliteit

Zorgorganisaties werken in een turbulente, complexe markt. Er zijn veel veranderingen gaande in de zorgsector. Zo veranderen taken en gaat een deel over naar gemeenten. De ambulante zorg neemt toe en het aanbod verloopt vaker digitaal. 

Video: 5 Vragen over informatiebeveiliging in de zorg

Grenzen van netwerken vervagen en de hoeveelheid informatie neemt steeds verder toe. Daarmee nemen ook de risico’s met betrekking tot gebruik en misbruik van die informatie toe.

Wilt u meer informatie over ZorgCloud van KPN?
Wij helpen u graag.

Neem contact met mij op