Lokale overheid

Innovatief en vertrouwd

Kleine, grote of samengevoegde gemeenten en decentrale overheden hebben te maken met snelle ontwikkelingen op technologisch en maatschappelijk vlak, de toenemende dreiging van cybercrime en veranderende verantwoordelijkheden. Met slimme ICT-oplossingen helpt KPN de publieke sector om burgers en bedrijven prettiger te laten leven en (samen)werken. Bijvoorbeeld met veilige netwerken en een stabiele infrastructuur (o.a. Gemnet), de flexibiliteit van de Cloud, de mogelijkheden van Internet of Things (IoT) en veilige dataopslag die voldoet aan de security- en privacywetgeving. KPN helpt waterschappen, waterzuivering- en drinkwaterbedrijven met innovatieve ICT-oplossingen in het veld, gemaal, de dijk of sluis om flexibeler, efficiënter of op afstand te kunnen werken. Kijk hier voor het volledige productportfolio van KPN lokale overheid.

Bel of mail mij

Oplossingen voor lokale overheden

Gemnet

Gemnet, het betrouwbare netwerk voor slimme innovatie

Het Gemnet-netwerk is een veilig netwerk waarmee applicaties, systemen, apparaten en mensen efficiënt met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Dat levert data op, die na analyse gebruikt kan worden om de dienstverlening te verbeteren en nieuwe oplossingen te ontwikkelen.

Managed Hybrid Cloud

Veilig verbonden met de cloud

Met uw diensten en data in de cloud kan uw gemeente flexibel samenwerken, snel opschalen en besparen op IT-kosten. Voldoen aan de richtlijnen voor privacy en security is een vereiste. Met veilige, snelle en stabiele Clouddiensten verzorgt KPN de verbinding naar de cloud zodat uw medewerkers efficiënt en flexibel kunnen werken met cloudapplicaties.

Internet-of-things

Wordt een ‘Smart City’ met Internet of Things (IoT)

Internet of Things is de ontwikkeling waarbij slimme verbindingen worden gemaakt tussen ’dingen’ (apparaten, computers, sensoren) en mensen. Met de waardevolle data die vrijkomt kunnen processen slimmer en efficiënter worden ingericht. Zo ontstaan ‘Smart Cities’, waarin burgers en bedrijfsleven prettiger kunnen leven, reizen en werken.

Transitie naar Smart City

Een stad wordt niet van de ene op de andere dag een Smart City. KPN helpt de gemeente Eindhoven bij het leven leuker, gemakkelijker en veiliger te maken de inwoners om de kwaliteit van leven te verbeteren.

quote gemeente Eindhoven
‘Het is belangrijk dat veranderingen vanuit burgers komen’

- Stef Depla, Wethouder bij Gemeente Eindhoven -

Gemeente Leusden innoveert verder

Met innovaties zoals slimme afvalbakken wil Gemeente Leusden voor inwoners en bedrijven leefbaarder en leuker worden.

Vitens: betrouwbare ICT en innovaties maken het verschil

Voor waterbedrijf Vitens maken schoon drinkwater, betrouwbare ICT-dienstverlening en digitale innovaties het verschil.

Wilt u advies op maat? Vul het formulier in.

Neem contact met mij op