Van analoog naar digitaal

Met de komst en mogelijkheden van nieuwe technologieën komt ook de tijd om afscheid te nemen van oude technologieën. De dienst Circuit Switched Data (CSD) is gebaseerd op analoge technologie. Toekomstbestendige technologie gebaseerd op IP bieden u veel meer mogelijkheden.

Vanaf 1 mei 2021 ondersteunt KPN daarom niet langer de dienst CSD. Als u CSD gebruikt dan is uw apparatuur na 1 mei 2021 niet meer verbonden met het netwerk. Daarom is het belangrijk om op tijd over te stappen naar een digitale en toekomstbestendige oplossing.

Circuit Switched Data
Analoog

Circuit Switched Data is in de jaren negentig geïntroduceerd om data-overdracht tussen mobiele en vaste netwerken mogelijk te maken. Bijvoorbeeld voor alarmsystemen, de aansturing van slagbomen in parkeergarages en het openen en het sluiten van bruggen.

CSD is een voorloper van digitale en op internet gebaseerde technologieën

Internet of Things
Digitale technologie

Onze wereld wordt steeds digitaler. Niet alleen wij zelf, maar ook de dingen om ons heen zijn steeds meer verbonden. Machines, auto’s, koelkasten en zelfs landbouwgronden, dijken en gebouwen. Zo’n beetje alle ‘dingen’ kunnen verbonden worden met het internet der dingen, oftwel: the Internet of Things (IoT).

Toon meerToon minder

Hiervoor wordt gebruikgemaakt van sensoren en andere speciale hardware. Zodra deze ‘dingen’ online zijn, kunnen ze communiceren. Met elkaar, met hun gebruikers, met organisaties en andere verbonden partijen.

Stap de toekomst in
Wij helpen u graag!

Verouderde techniek maakt plaats voor nieuwe mogelijkheden. Op 1 mei 2021 stopt CSD. Stap daarom op tijd over!
Meer weten over alle alternatieven voor CSD? Neem contact met ons op:

Grootzakelijk
>150 medewerkers

Neem dan contact op met uw accountmanager van KPN of bel 0800-1576, gevolgd door uw persoonlijke pincode.

MKB
tot 150 medewerkers

Neem dan contact op via het gratis telefoonnummer 0800-0403. Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Via een Business Partner

Neem dan rechtstreeks contact op met uw KPN Business Partner. Zij kunnen u het beste adviseren over uw situatie.

Veelgestelde vragen

Circuit Switched Data (CSD) is een techniek uit de jaren 90 waarmee het mogelijk is om via het mobiele netwerk datapakketjes te versturen. CSD is gebaseerd op verouderde, analoge technologie.

Toekomstbestendige technologie zoals bijvoorbeeld LTE-M of Machine To Machine bieden u dezelfde mogelijkheden, gebaseerd op IP.

Waar u CSD voor gebruikt kunnen wij niet zien. Bekende toepassingen zijn bijvoorbeeld alarmsystemen, de aansturing van slagbomen in parkeergarages, of van een Gebouw Beheer Systeem.

CSD maakt gebruik van een traditioneel, analoog platform. Dit platform bereikt het einde van zijn levensduur en wordt daarom uitgefaseerd. 
CSD wordt ondersteund tot 1 mei 2021. Daarna kan er geen gebruik meer worden gemaakt van deze dienst.
Naast M2M en LTE-M (4G) zijn er ook andere op 4G gebaseerde alternatieven. Mocht 4G nog geen optie zijn voor de apparatuur waar u nu CSD voor gebruikt, dan is het nog wel mogelijk om voor data GPRS te gebruiken mits uw apparatuur hiervoor geschikt is.

GPRS is onderdeel van het 2G-netwerk dat vooralsnog tot 2025 actief blijft.