Hartritmediagnostiek

Met Hartritmediagnostiek legt u hartklachten efficiënt vast

Artsen hebben vaak patiënten met onverwacht voorkomende hartklachten. Dit maakt het moeilijk voor de behandelend arts om een goede diagnose te stellen. Met Hartritmediagnostiek kunnen deze klachten nu vastgelegd en beoordeeld worden, ook als de patiënt niet in de spreekkamer zit. Dit maakt het leven van de arts én de patiënt een stuk gemakkelijker.

Op dit moment maken al zo'n 1200 praktijken en 2200 individuele artsen gebruik van KPN Hartritmediagnostiek. Hiermee levert KPN een bijdrage aan de kwaliteit en betaalbaarheid van medische zorg in heel Nederland.

Voor wie is Hartritmediagnostiek van KPN?

Bent u huisarts, cardioloog of bijvoorbeeld specialist ouderengeneeskunde? Voor u is Hartritmediagnostiek van KPN uitermate geschikt. Wilt u meer weten? Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op

Voordelen Hartritmediagnostiek

Voordelen Hartritmediagnostiek

 • Snel
  Elke ingezonden ritmestrook wordt binnen 24 uur beoordeeld, zo duurt een onderzoek nooit langer dan nodig.
 • Service
  De Hartmeter heeft een geïntegreerde SIM kaart, zo worden opgenomen ritmestroken automatisch verzonden naar de Medische Service Centrale. Deze is 24/7 bereikbaar.
 • Declaratie van kosten
  Hartritmediagnostiek heeft met elke zorgverzekeraar een contract en declareert de kosten.
 • Eenvoud
  Gebruik van 1 knop en daardoor geschikt voor elke patiënt.
 • Veilig
  Transport en opslag van patiëntdata voldoen aan de strengste Europese richtlijnen en aan de NEN 7510.

E-book: Informatiebeveiliging in de zorg

KPN Security Consultants hebben negentien ziekenhuizen geïnterviewd over uiteenlopende aspecten van informatiebeveiliging in hun ziekenhuis. Patiëntenzorg gaat namelijk verder dan het zo snel mogelijk behandelen van een aandoening. Ook de zorg voor de informatie van en over de betreffende patiënt valt onder de verantwoordelijkheid van de instelling. U leest de resultaten in ons e-book.

Download e-book
Hartmeter van KPN

Hoe werkt de Hartmeter van KPN?

Wanneer klachten zich voordoen maakt de patiënt met één druk op de knop zelf een opname van zijn of haar hartritme. Deze opname wordt automatisch, direct en beveiligd naar de Medische Service Centrale verstuurd met de geïntegreerde SIM-kaart.

De Medische Service Centrale beoordeelt vervolgens in samenwerking met de cardioloog de ritmestrook. Als het nodig is neemt de Medische Service Centrale telefonisch contact op met de huisarts of medische hulpdienst.

Binnen 24 uur wordt de eindevaluatie doorgestuurd naar het HIS van de huisarts. Na afloop van de periode ontvangt de huisarts een zogenaamd “afsluitbericht” met daarin alle relevante bevindingen.

Video: Hartritmediagnostiek

De oplossing van KPN Zorg voor patiënten met hartritmeklachten. Patiënten krijgen van de huisarts meetapparatuur in bruikleen. Deze apparatuur meet hun hartritme en stuurt deze gegevens door naar een medische service centrale.

Bekijk de video voor meer informatie.

Hartfilmpje maken met de smartphone is straks heel gewoon

Met de nieuwe dienstverlening CardioSecur van KPN is het voor Nederlandse huisartsenpraktijken binnenkort mogelijk om met een smartphone of tablet een volwaardig hartfilmpje (ECG) te maken. Patiënten met hartproblemen hoeven straks minder vaak naar het ziekenhuis of de huisarts. In gebieden waar patiënten ver verwijderd zijn van medische zorg betekent de nieuwe dienstverlening CardioSecur een enorme besparing van (reis)tijd en geld. Ook voor mensen die slecht ter been zijn is deze nieuwe oplossing op het gebied van e-health een uitkomst.

Wilt u meer informatie over Hartritmediagnostiek?
Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op