Op weg naar 1 defensienetwerk

Een hybride ICT-omgeving

In een veranderende wereld vol nieuwe technologie verandert ook de krijgsmacht. Deze moet interoperabel en als totale eenheid kunnen opereren, waarbij verschillende legeronderdelen optimaal in samenhang ingezet kunnen worden.

KPN voorziet in de behoefte van betere ICT-oplossingen om de informatie-uitwisseling en de informatiepositie van defensie te optimaliseren. Een onderdeel hiervan is het vitale Netherlands Armed Forces Integrated Network (NAFIN), beheerd door KPN. Wij werken samen met defensie toe naar 1 defensienetwerk.

Neem contact met mij op

Oplossingen

Alles over Critical Communications

Datacenterdiensten

100% groene datacenters op Nederlands grondgebied en onder Nederlands beheer. Veilige en betrouwbare opslag van belangrijke informatie.

Alles over Bedrijfsinternet en netwerken

Werkplek

De (deel-)componenten die defensie gebruikt in haar eigen werkplekconcepten worden door KPN en haar partners geleverd en onderhouden.

Alles over Telefonie & Unified Communications

Cloud infrastructuur

KPN draagt bij aan de Cloud diensten van defensie met nieuwe Cloud technologieën. Zo groeit defensie mee met de ontwikkelingen in het Cloud landschap.

Bedrijfsinternet en netwerken

KPN levert vaste en mobiele netwerken aan defensie. Zo worden medewerkers, IT-systemen en sensoren met elkaar verbonden.

Internet of Things

Internet of things (IoT) technologieën dragen bij aan het efficiënter en effectiever laten verlopen van operaties. KPN positioneert hiervoor haar complete IoT portfolio.

Contact Centers & Workforce Optimization

KPN levert optimale communicatie met telefonie en andere geïntegreerde Unified Communications (UC) oplossingen voor defensie.

Video: Flexibele en veilige ICT-oplossingen van KPN

De wereld van defensie verandert. De toekomst vraagt om meer en betere communicatie. ICT is hierbij onmisbaar geworden. KPN richt zich op een flexibele, geïntegreerde en veilige ICT-omgeving waarin alles met elkaar verbonden is: 1 hybride ICT-omgeving waarin elke gebruiker de juiste informatie tot zijn beschikking heeft, op het juiste moment, op de juiste plaats.

Bekijk de video voor meer informatie.

Download de whitepaper ICT hoofdwaprensysteem van de toekomst

Whitepaper: ICT: hoofdwapensysteem van de toekomst

Er zijn veel overeenkomsten tussen de ICT-uitdagingen van het bedrijfsleven en defensie, maar er zijn ook grote verschillen. KPN werd gevraagd om het gebruik van ICT te ervaren bij een operationele eenheid, en te onderzoeken wat defensie en bedrijfsleven van elkaar kunnen leren. 

Download de whitepaper
Smart Safety whitepaper

Whitepaper: Smart safety

De digitalisering van de samenleving biedt niet alleen kansen, maar werkt ook nieuwe risico's in de hand. KPN is ervan overtuigd dat slimme, innovatieve ICT-organisaties in het veiligheidsdomein betere oplossingen bieden voor een veiliger Nederland. Lees voor meer informatie onze whitepaper.

Download de whitepaper
Download de visiepaper: KPN op weg naar naar 1 defensienetwerk

Visiepaper: Op weg naar 1 defensienetwerk

Defensie wordt geconfronteerd met razendsnelle technologische ontwikkelingen. Met de nieuwe smart ICT-oplossingen van KPN onstaat 1 defensienetwerk waarin elke gebruiker de juiste ICT-middelen tot zijn beschikking heeft. Lees er meer over in onze visiepaper.

Download de visiepaper

Wilt u meer informatie? Vul het formulier in of mail ons.

Neem contact met mij op