Zonder security geen digitale transformatie

Nederlandse bedrijven kunnen niet zonder een digitale transformatie. Digitalisering biedt enorme kansen en mogelijkheden, nieuwe samenwerkingsverbanden en nieuwe afzetgebieden. Tegelijkertijd maakt het de noodzaak voor een gedegen securitybeleid ook groter.

Cybercrime belemmert digitale transformatie

Het is belangrijk dat de bedrijfsprocessen optimaal aansluiten bij de wensen en de mogelijkheden die werknemers en consumenten hebben om met uw digitale ‘winkel’ te werken. Werknemers en klanten willen de mogelijkheid hebben om altijd, overal en op elk gewenst apparaat te werken. Tegelijkertijd houdt digitalisering ook in dat u rekening moet houden met ongewenste gasten. Internetcriminelen staan een succesvolle digitalisering steeds vaker in de weg. Een groot deel van de Europese CIO’s vreest zelfs dat cyberdreigingen innovatie en digitale transformatie afremmen. Goede beveiliging is noodzakelijk.

Traditionele beveiliging is niet langer goed genoeg

Maar wat is goede beveiliging? Voorheen volstond het om gegevens en IT-netwerken te beschermen met beveiligingsoplossingen, zoals firewalls, inbraakdetectie- en preventiesystemen en antimalware. Deze aanpak voldoet niet meer. Digitale inbrekers gaan namelijk steeds ingenieuzer te werk. Inbraken zijn achteraf vaak niet te traceren. Het aantal bedrijven dat nog nooit slachtoffer was van cybercrime is op een hand te tellen. Data bevinden zich bovendien al lang niet meer alleen binnen het bedrijfsnetwerk. Zeker nu fysieke werkplekken zijn vervangen door digital workspaces op mobiele apparaten en in de cloud. Dit maakt de beveiliging van gegevens complexer. IT-teams beschikken vaak niet over de vaardigheden, kennis en juiste middelen om een ‘versnipperde’ security-omgeving in de lucht te houden en te reageren op actuele dreigingen.

5 Stappen

KPN is de laatste jaren uitgegroeid tot een leidende speler op het gebied van security. We hebben dan ook een duidelijke visie op hoe organisaties hun security-omgeving kunnen verbeteren.

Gerelateerde artikelen