Zo werk je effectiever samen in Office 365

Bestanden delen en er gelijktijdig in werken met je collega’s: Office 365 maakt het gemakke-lijker dan ooit, waar je ook bent. We geven je 3 tips om de samenwerking nog beter te laten verlopen.

1. Toegang tot jouw bestanden op elk apparaat

Nadat je jouw bestanden op OneDrive voor bedrijven hebt gezet, kun je ze op elk ander apparaat terugzien. Log in op Office 365 met je account.  En in het menu selecteer je ‘OneDrive’. Je kunt ook de app launcher selecteren en daarin op OneDrive klikken.

Heb je eerder bestanden naar OneDrive geüpload, van welk apparaat dan ook? Dan zie je die nu in het menu staan. Wil je dat collega’s jouw bestanden ook kunnen gebruiken? Plaats ze in de map ‘Gedeeld met iedereen’.

2. Altijd de juiste versie bij de hand

Je kunt OneDrive instellen om je werkbestanden met de computer te synchroniseren. Zo kun je rechtstreeks met de bestanden in je bestandssysteem werken en ze ook openen als je offline bent. Wanneer je online bent, synchroniseert OneDrive automatisch alle wijzigingen die door jou of anderen zijn aangebracht . Je OneDrive voor Bedrijven-bestanden worden als ‘OneDrive – Bedrijfsnaam’ weergegeven in de Verkenner of Finder.

3. Beter samen werken aan bestanden

Met Office Online is het gemakkelijk om met anderen te werken omdat je geen bestandsbijlagen maar koppelingen naar documenten verzendt. Zo voorkom je dat er meerdere versies van hetzelfde document circuleren.

Om een koppeling te versturen, klik je op ‘Delen’, bovenin het programmavenster van Office Online of de opdracht ‘Delen’ op het Excel Online-lint, in de leesweergave. Wanneer je vrienden of collega’s op de verzonden koppeling klikken, opent het document in hun browser. Om het bestand te bewerken, selecteren ze het bijpassende Office Online-programma.

Wil je meer weten over samenwerken in 1 Word Online-document? Lees dan '5 tips om handiger te werken in Office 365.' Je kunt samen in 1 document werken in Word Online, Word 2010 of hoger, of Word voor Mac 2011.

Samen werken in 1 Excel Online of PowerPoint document werkt ongeveer hetzelfde. Wanneer meer dan 1 persoon aan het document werkt, krijg je daarvan een melding.

Wil je samen met collega’s in 1 OneNote Web App document werken? Je kunt het notebook in OneDrive delen, net als in Excel, Word en PowerPoint-documenten, maar je kunt ook je document delen in OneNote 2010 of later.

Klik op de ‘Bestand’ tab en op de ‘Info’ tab. Klik vervolgens op ‘Personen uitnodigen’ onder de naam van het document (notebook).


Wil je meer weten over alle mogelijkheden die Office 365 jou thuis en op kantoor biedt? Bekijk dan de website voor meer informatie.


Gerelateerde artikelen