Zo vertrouwt u op een bedrijfsnetwerk dat veilig is op alle fronten

Stilstand is achteruitgang – een cliché wellicht, maar nog altijd actueel. Want wanneer een organisatie een dag stilligt door een verstoring of security issue, holt alles achteruit. Omzet, innovatie, de samenwerking, en met een beetje pech ook uw reputatie. Met een bijdetijds en echt veilig netwerk voorkomt u stilstand. U kunt zelfs versnellen.

Netwerken worden steeds slimmer. En dat is hard nodig ook, nu de hele infrastructuur – en daarmee dus ook de security – steeds complexer wordt. De tijd dat u uw security kon regelen door een paar goede tools aan te schaffen, is voorbij. Hoe meer cloudoplossingen worden ingezet, hoe complexer de security wordt. Bovendien zijn medewerkers en hun devices mobieler dan ooit. Denk aan laptops die mee naar huis gaan en wellicht gebruikt worden op onveilige netwerken. Of privémobieltjes waarmee mensen bedrijfsdata delen. Waar vroeger één goed beschermde voordeur tot het bedrijfsnetwerk volstond, is er nu een gelaagdheid aan securitymaatregelen noodzakelijk, zowel binnen als buiten de eigen omgeving.

Goed zicht

Netwerken hebben een belangrijke rol in die gelaagdheid en steeds complexere infrastructuur. Ze helpen u uw bedrijf goed te beveiligen, op alle fronten. Slimme software defined netwerken bieden u niet alleen de hoogste beveiliging aan de poort én op alle tussenliggende schakels, maar geven ook meer inzicht. De mogelijkheid om verkeer te controleren bijvoorbeeld, zelfs op applicatieniveau. Om voorrang te geven aan applicaties die bedrijfskritisch zijn, om vreemde afwijkingen tijdig te signaleren en direct in te grijpen. Zo voorkomt u stilstand.

Prettig ondernemen

Een modern dynamisch netwerkt stelt organisaties in staat hun data en informatie goed te beschermen. Om zowel de vertrouwelijkheid én de beschikbaarheid van data zoveel mogelijk te garanderen. En omdat u prioriteiten kunt stellen in het netwerkverkeer, sluit het goed aan op de over-all bedrijfsstrategie. Zo kunt u per bedrijfsproces de risicotolerantie vaststellen en daar maatregelen op treffen. Vanuit de wetenschap dat bedrijfskritische processen veilig zijn, is het toch een stuk prettiger ondernemen. En kunt u zelfs met een geruster hart versnellen.

Gerelateerde artikelen