Samsung Galaxy S8, stijlvolle topper op je bureau

Samsung heeft met de Galaxy S8 en Galaxy S8+ twee uitmuntende smartphones op de markt gebracht. De toptoestellen springen duidelijk direct in het oog door het prachtige ‘Infinity’ scherm, maar gaan verder dan alleen mooie looks. De uitstekende specificaties, verbeterde beveiliging en de komst van het docking station ‘DeX’ maken de S8 en S8+ zeer interessant voor de zakelijke markt.

BesteProduct.nl maakte op verzoek van KPN een video met een uitgebreide review:

Infinity Screen: Stijlvol, indrukwekkend en praktisch

Het scherm van de Galaxy S8 en S8+ is simpelweg schitterend. Bijna 85% van het oppervlak van de telefoon bestaat uit het scherm. De randen van de smartphone zijn hierdoor nagenoeg verdwenen en de fysieke home button heeft plaatsgemaakt voor een onzichtbare drukgevoelige knop. Het resultaat is een zeer stijlvolle look en meer content op je scherm, dat 4K HDR beelden kan tonen.

Niet alleen een lust voor het oog, maar ook zeer praktisch. Mede dankzij het nieuwe display is multi-tasken makkelijker dan ooit. Een mailtje tikken terwijl je de AEX checkt of een video bekijkt, het kan allemaal. Meer ruimte betekent ook: minder scrollen. Documenten bekijken of nieuws lezen gaat met de S8 weer nét een stukje fijner. Het is haast niet voor te stellen wat Samsung aan dit scherm nog zou kunnen verbeteren.

Alles onder de motorkap voor topprestaties

De nieuwe pronkstukken van Samsung hebben vrijwel identieke specificaties aan boord. Het verschil tussen de telefoons zit 'm met name in het formaat: de S8 meet 5,8 inch, de S8+ heeft een grootte van 6,2 inch. De smartphones beschikken over 4GB intern geheugen en 64GB aan opslagruimte (uitbreidbaar tot 256 GB via mircroSD). Een snelle Octacore Exynos 8895 processor zorgt dat alles soepel blijft lopen.

De Galaxy is natuurlijk ook dit jaar weer water- en stofbestendig (IP68) en is beter bestand tegen krassen en breuken. Specificaties waar zowel de zakelijke gebruiker als de consument veel plezier aan gaat beleven.

Camera die staat voor kwaliteit

Samsung heeft gekozen voor een camera waar je zorgeloos foto’s en video’s kan maken. Op de nieuwe Galaxy S8 en S8+ bevindt zich een 12MP Dual Pixel camera. Dual Pixel en de F:1,2 lichtgevoelige sensor zorgen ervoor dat je ook bij weinig licht nog mooie plaatjes schiet. Dankzij het zogenaamde multi-processing kan de camera ook meerdere foto's achter elkaar nemen en vervolgens samenvoegen tot 1 perfecte foto. Dat komt goed van pas bij het fotograferen van een onderwerp met veel beweging.

Aan de voorkant bevindt zich een 8MP camera die dit keer is uitgerust met autofocus. Ideaal voor een video conference call, of om met het thuisfront een leuke foto te kunnen delen.

Irisscanner, gezichtsherkenning en vingerafdruksensor: Meer beveligingsopties dan ooit

De veiligheid van je documenten, foto’s en andere data is van groot belang. Samsung heeft met de S8 en S8+ gezorgd voor een breed scala aan beveligingsmogelijkheden.  Met de ingebouwde gezichtsherkenning en irisscanner biedt Samsung twee snelle en handige manieren om je smartphone te beveiligen. Ook vinden we (op de achterzijde) de vingerafdruksensor terug en kun je uiteraard ook kiezen voor een patroon of toegangscode. Dat zijn niet alleen nieuwe snufjes die leuk klinken, ze werken daadwerkelijk goed, accuraat en snel.

De diverse beveiligingsopties, gecombineerd met het eigen beveiligingssysteem Knox, tonen dat Samsung met deze nieuwe telefoons hoog inzet op veiligheid en betrouwbaarheid.

Een volledige desktop-ervaring met je smartphone dankzij DeX

Naast de smartphones zelf, lanceert Samsung ook DeX. Plaats je telefoon in dit docking station en sluit het via HDMI aan op een scherm. Vervolgens kun je doorwerken in al je documenten, maar dan net alsof je op een PC werkt. Via USB of Bluetooth sluit je eenvoudig een toetsenbord en muis aan. DeX ondersteunt ook Microsoft Office dus zo werk je moeiteloos door in de bekende programma’s. Je Galaxy S8 wordt in DeX ook meteen opgeladen. Voor veel taken hoef je je laptop niet meer mee te nemen. De S8 en DeX in de tas of koffer zijn genoeg!

Bixby en gratis meegeleverde AKG earphones

Met Bixby presenteert Samsung haar eigen ‘slimme assistent’. Denk hierbij aan spraakbediening, maar ook aan het bijhouden van je agenda en het automatisch herkennen van alles wat je fotografeert. Zo ontvang je informatie, maar ook tips en suggesties op maat. Bixby leert van je gedrag en past zich aan de gebruiker aan.

De spraakassistent werkt voorlopig niet in het Nederlands en lijkt nog niet helemaal af te zijn. Maar mocht Samsung met een mooie update komen dan zou Bixby zomaar je nieuwe slimme ‘collega’ kunnen worden. Als mooie bonus ontvang je bij de S8 en S8+ earphones van AKG. Ideaal om in hoge kwaliteit muziek te beluisteren.

Gerelateerde artikelen