Meer ruimte en rust om zorg te verlenen

Je cliënten gun je een leven in vrijheid en zelfstandigheid, ook als ze zichzelf niet meer goed kunnen redden. En je medewerkers gun je alle plezier in het werk. Met controle en overzicht, zodat ze de tijd en de rust krijgen om te doen wat ze het liefst doen: mensen helpen en zorg verlenen. Wij ontwikkelen oplossingen voor zorgdomotica die precies daarbij helpen.

Wanneer je als zorgmedewerker ’s nachts in je eentje de verantwoordelijkheid hebt voor zo’n 10 cliënten, dan is wat hulp meer dan welkom. En die hulp kunnen zorgdomotica je bieden. Met een scherm dat je laat zien hoe het is met het welzijn en de gezondheid is van de bewoners. Een scherm dat gevoed wordt door sensoren en camera’s – mocht iemand vallen, dan krijg je meteen een alarmsignaal. En met een systeem dat zelflerend is en patronen van bewoners leert herkennen, zodat je geen nodeloze alarmen krijgt als iemand alleen even naar de wc gaat of het dagelijkse (nachtelijke) ommetje maakt. Dat scheelt bovendien routinerondes. Zo hoef je cliënten zo min mogelijk te storen en kun je gerichte aandacht geven aan wie het nodig heeft.

Een hele wereld

Achter deze zorgdomotica gaat een hele wereld aan expertise en technologie schuil. Van sensoren tot netwerken, van applicaties tot data-analyse. Precies de wereld waarin wij met KPN Health helemaal thuis zijn. Wij helpen je bij de inzet van zorgdomotica, in het hele proces. Daarvoor verbinden we mensen, data en applicaties. We verenigen je leveranciers en partners en zorgen voor de noodzakelijke vernieuwing van je technologie. Altijd om jouw zorgprocessen heen, altijd ondersteunend aan jouw praktijk.

Eigen manier

Elke zorginstelling past zorgdomotica op de eigen manier toe. Werk je met mogelijk agressieve cliënten, dan kun je smartphones voor persoonsbeveiliging gebruiken. Heb je cliënten die dementerend zijn, dan kun je horloges met dwaaldetectie inzetten. Eventueel aangevuld met een spreek- en luisterverbinding, een beeldverbinding of met automatische beelden van de dichtstbijzijnde camera op het terrein. Het allerbelangrijkste van deze technologie is dat het je zorgprocessen ondersteunt. De zorgprocessen die jij hebt ontwikkeld om je cliënten én medewerkers te ondersteunen. We zien technologie dan ook niet als vervanging van mensen, maar als hulp en ondersteuning voor ze. Zodat cliënten meer vrijheid en autonomie krijgen. En je medewerkers meer rust, controle en overzicht.

Meer weten

Benieuwd hoe wij je kunnen ondersteunen met onze ZorgVrij-oplossingen? Collega Edwin Rademaker zet het in deze korte video helder op een rij. En wil je ervaren hoe het werkt, dan ben je welkom in ons Zorgdomotica Experience Center in Amersfoort. Daar hebben wij een kamer – van slaapruimte tot douche – helemaal ingericht met sensoren, zodat je zelf ziet hoe eenvoudig en prettig ZorgVrij in gebruik is. Maak hier een afspraak.

Snelle check: is het tijd om de systemen te vernieuwen?

  1. Sluiten gebruikte oplossingen nog wel aan op je zorgprocessen?

  2. Weet je zeker of je manier van werken, je systeem en je omgang met data nog legaal en compliant is?

  3. Worden gebruikte oplossingen nog wel ondersteund door de leverancier?

  4. Vallen de oplossingen nog binnen je budget?

  5. Als je morgen alles anders zou mogen doen, zou je dan nog steeds met dezelfde oplossingen werken?

Is het antwoord op 1 van de 5 vragen nee? Dan is het tijd voor vernieuwing. Ons advies: begin zo snel mogelijk. Want onderneem je actie op het moment dat – bijvoorbeeld – een systeem omvalt en niet meer ondersteund wordt, dan ben je te laat. Laat bovenstaande vragen je helpen om te bepalen wat je wél wil.

Gerelateerde artikelen