Op zoek naar het juiste slimme netwerk

We staan aan het begin van de nieuwste revolutie in het digitale tijdperk. Zorgde internet er al voor dat informatie overal en altijd bereikbaar is, nu staan we aan de vooravond van een wereld waarin álles met elkaar verbonden is: The Internet of Things (IoT).

Het Internet of Things zorgt ervoor dat individuele slimme apparaten informatie uitwisselen met servers. De data wordt vervolgens breed geanalyseerd en omgezet in bruikbare informatie om producten, processen en beleid te verbeteren. Nog even en we kunnen op feitelijk elke plek data inwinnen en die vervolgens als informatiebron gebruiken voor oneindig veel doeleinden.

In veel sectoren worden al IoT-oplossingen toegepast, maar het is nog geen gemeengoed. Bovendien is er nog geen einde in zicht voor de talloze mogelijkheden die het Internet of Things kan bieden en de specifieke voordelen die het voor een branche kan opleveren.

Parallel aan deze ontwikkelingen worden er steeds meer eisen gesteld aan de netwerken die voor het IoT nodig zijn. Immers, hoe meer informatie en data er tussen apparaten wordt uitgewisseld, hoe drukker het op de netwerken wordt. Daarbij moet er ook gekeken worden welke specifieke eisen er voor een bepaalde toepassing aan een netwerk moeten worden gesteld.

Jasper Snijder, executive Vice President New Business bij KPN, legt in een artikel in 'Informatie' uit welke vormen van connectiviteit er zijn, hoe je een keuze maakt voor het juiste netwerk en welke mogelijkheden dat met zich meebrengt. 

Meer weten over Internet of Things: kijk op kpn.com/iot. Lees het hele volledige artikel van Jasper terug in Informatie nummer 3.

Gerelateerde artikelen