Met creativiteit maakt u Internet of Things realiteit

Dat Internet of Things veelbelovend is, weten we allemaal. Vergezichten genoeg. Maar concreet worden is nog niet zo makkelijk. Formuleer maar eens een praktische toepassing met een overtuigende businesscase voor uw organisatie. Hoe pakt u dat aan? We helpen u graag op weg.

Smart cities, Industry 4.0, er circuleren meerdere termen. Bij KPN spreken we over Internet of Things (IoT) als het gaat om fysieke objecten die worden uitgerust met sensoren en verbonden zijn met internet. Zodat objecten als zeecontainers, vergaderkamers en frisdrankautomaten online autonome entiteiten worden. Voeg dat samen met de digitale transformatie, en er ontstaan kansen. Zo levert IoT u nieuwe inzichten op, of compleet nieuwe verdienmodellen. U kunt het zo gek niet bedenken of het is te realiseren. Dus is de vraag eigenlijk: welke toepassing bedenkt u?

Kansrijke denkrichtingen

De toepassing van IoT biedt een kans om werkprocessen effectiever te maken. Vraag uw medewerkers eens welke werkzaamheden ze kunnen missen als kiespijn. Dat is bijvoorbeeld het nabellen van leveranciers over het exacte moment van levering. Bedenk daar met IoT een geautomatiseerd alternatief voor: real-time tracking van bestellingen. Of maak inzichtelijk waar in het gebouw uw medewerkers of bepaalde apparatuur zich precies bevinden, zodat medewerkers ze snel vinden. Zo verhoogt u werkplezier en productiviteit. Daarnaast biedt Internet of Things een kans om service én kwaliteit te verbeteren. Volg bijvoorbeeld de locatie en status van geleverde producten en verbeter zo uw dienstverlening. Als de levensduur verstrijkt of er een storing optreedt, biedt u de klant proactief een reparatie of vervanging aan. Nog voordat hij een alternatief gaat zoeken.

Internet of Things versnelt digitale transformatie

Door te experimenteren met IoT werkt u aan een werkomgeving en een -cultuur die digitalisering verder aanwakkert. Uw organisatie gaat efficiënter werken en wordt productiever. We zetten u graag op dat spoor. 

Over Douwe van de Ruit

Douwe is lead consultant IoT bij KPN Consulting. Hij beschouwt zichzelf als een soldaat in de digitale revolutie, waarbij zijn expertise ligt in Internet of Things, Enterprise Mobility en Mobile Mindshift. De afgelopen 10 jaar voerde hij projecten uit om een bijdrage te leveren aan de digitale revolutie.

- Auteur: Douwe van de Ruit


 

Gerelateerde artikelen