Mitel verrijkt KPN Cloud Communications tot compleet aanbod voor mobiele, vaste of cloudcommunicatie

Telefonie gaat mee naar de cloud, net zoals dat al met de opslag en verwerking van data is gebeurd. Steeds vaker wordt gekozen voor telefooncentrales die in de cloud staan. Maar een migratie van telefonie naar de cloud is niet altijd gemakkelijk. Zeker voor bedrijven die specifieke telefonie-oplossing hebben. Lees verder om te ontdekken hoe KPN in de coronacrisis – de zorg heeft kunnen helpen om bereikbaarheid te verhogen met de Mitel-oplossing in de cloud.

KPN Cloud Communications is een waaier van geïntegreerde diensten voor de grootzakelijke markt, zoals LAN, internet en VPN, unified communications en mobiel. Een bedrijf kan zelf de combinatie van oplossingen kiezen die zijn bereikbaarheid optimaliseert. Door de cloudoplossingen voor communicatie en samenwerking van de vooraanstaande leverancier Mitel aan haar propositie toe te voegen heeft KPN nu een compleet aanbod voor cloud communicatie. Voor iedere klant van klein tot groot is nu een oplossing beschikbaar die past bij diens specifieke behoeften.

Passende oplossing voor iedere klant

Mitel kennen we vooral van de PABX-bedrijfscentrales. Ook Mitel is met zijn tijd meegegaan en biedt nu communicatie-oplossingen in de cloud. Dat aanbod vormt een mooie aanvulling op dat van Cisco Broadsoft en Microsoft Teams, eveneens partners van KPN. Deze drie platforms voor unified communications hebben elk hun eigen kenmerken. Voor iedere organisatie is er nu een passende oplossing.

Bedrijfsoplossingen makkelijker in te passen

Mitel kent een open platformstructuur. Dit vergemakkelijkt het inpassen van andere oplossingen die in een bedrijf worden gebruikt. Ook is aansluiting mogelijk op branche specifieke systemen. De mogelijkheden lopen uiteen van basis telefoniegebruik tot geavanceerde communicatie- en callcenter-mogelijkheden.

Er kan worden gekozen uit een groot aantal profielen en rijke functionaliteiten. Die profielen sluiten naadloos aan op de wensen en behoeften van medewerkers. 

Cloud Communications van Mitel biedt flexibiliteit

Cloud-oplossingen zoals die van Mitel zijn heel flexibel.  De klant betaalt naar gebruik. Het op- en afschalen gaat eenvoudig. Als een medewerker uit dienst treedt, verander je dat op je dashboard. Ook het toevoegen of schrappen van functionaliteiten is simpel. De facturering wordt gelijk aangepast. Alles wordt beheerd vanuit een persoonlijke klantomgeving, hosted in een KPN datacenter.

Mitel en KPN ZorgVrij

Jilles Limburg, directeur marketing bij KPN Zakelijke Markt, ziet grote mogelijkheden voor Cloud Communications van Mitel. Hij denkt daarbij aan de zorg, het rijk, gemeentes en andere overheidsinstellingen. Met name voor de (gezondheids)zorg kunnen de diepgaande opties die Mitel biedt voor integratie met branche specifieke oplossingen interessant zijn. 

KPN Health voegt Mitel dan ook als eerste cloud-communicatieoplossing toe aan ZorgVrij, een breed assortiment aan zorgdomotica. Daaronder vallen verpleegoproepsystemen, slimme sensoren, cameratoezicht en bijvoorbeeld halszenders met spreek/luisterverbinding. Al die systemen zijn met Mitel nog gemakkelijker te gebruiken.  

Eén apparaat per zorgmedewerker

Door alarmering, zorgdomotica en mobiele telefonie naadloos te integreren houden zorgmedewerkers meer tijd over voor het zorgproces. Ze kunnen zich primair gaan richten op hun voornaamste taak. Hierbij wordt de afhankelijkheid van locatie minder, hetgeen tevens bijdraagt aan het bieden van zorg op afstand. Zo is bijvoorbeeld een smartphone te koppelen aan één of meer zorgtoepassingen. Met een op de zorg afgestemde functionaliteit kan contact worden opgenomen met de cliënt of andersom.  

Lees ook: innovatievoorbeelden in de zorg

Voordeel is dat de medewerker maar één apparaat hoeft mee te dragen. Dat is een hele vooruitgang vergeleken met de huidige situatie waarin meerdere apparaten en vaak ook nog meerdere schermen nodig zijn. ZorgVrij is ook veilig en betrouwbaar. KPN Health is voortdurend bezig nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag vanuit de zorg. Zo helpen we alarmmoeheid te voorkomen en de veiligheid en kwaliteit van zorg voor de client en patiënt te verbeteren.

Volledige ontzorging

Steven Dorgelo, product owner health bij KPN, Het combineren van het zorgportfolio met telefonie is nog niet zo gemakkelijk. “Daar zit veel achter”, stelt Dorgelo. Op productniveau lijkt veel te kunnen. Maar wanneer je over functionaliteiten spreekt, wordt het allemaal veel complexer. KPN Health gaat daarom niet over een nacht ijs als het gaat om de integratie van oplossingen onderling en de aansluiting daarvan op de bestaande infrastructuur.  

KPN kan een totaaloplossing bieden waarbij de klant volledig wordt ontzorgd. KPN helpt de klant in het hele traject, van inventarisatie tot implementatie en nazorg, of het nu mobiele, vaste of cloud communicatie betreft. 

Gerelateerde artikelen