KPN partner in de e-Healthweek 2018

Net als vorig jaar is KPN ook in 2018 op allerlei fronten aanwezig tijdens de eHealthweek van 22 - 26 januari. Bent u benieuwd naar onze activiteiten? Bekijk ze hier:

Workshop gemeente Helmond

De gemeente Helmond organiseert een event tijdens de eHealthweek: Hoe helpt techniek bij dementie? KPN geeft tijdens het event, samen met Sensara een workshop over de implementatie van domotica. Zo wordt de leefstijl van ouderen gemonitord en komt er dwaaldetectie. Zo helpen KPN en Sensara de gemeente om de ouderen uit Helmond langer zelfstandig thuis te laten wonen.

Mobiel hartfilmpje maken in KPN Winkel

Op maandag 22 januari konden klanten in de KPN winkel in Goes voor het eerst in Nederland een mobiel hartfilmpje (ECG) laten maken. Een landelijke primeur! Het doel is om mensen kennis te laten maken met CardioSecur, het mobiele ECG syteem waar KPN Ventures onlangs in heeft geïnvesteerd.

De huisarts maakt een ECG meting met behulp van dit systeem en een cardioloog kijkt op afstand mee en helpt de huisarts in het stellen van de juiste diagnose door een beoordeling van het hartfilmpje op afstand. Door daarnaast virtueel te overleggen met de cardioloog krijgt de huisarts extra mogelijkheden om de juiste diagnose te stellen. Een patiënt krijgt hierdoor sneller een diagnose en hoeft niet naar een cardioloog voor een ECG.

Deze dienst wordt vanzelfsprekend niet aangeboden vanuit de KPN winkels, maar is bedoeld om huisartsen, die immers het dichtst bij de patiënt zijn, te faciliteren. De dienst wordt aangeboden door E-Zorg – 100 procent dochteronderneming van KPN – leverancier van veilige zorgverbindingen en diagnostiek op afstand.

Samen met start-up CardioSecur levert KPN op deze manier een bijdrage in de verbetering van de zorg voor hartpatiënten door het versnellen van de diagnose.

ICT & Health Conferentie

Op vrijdag 26 januari 2018 sluit de e-healthweek af met de ICT&health conferentie. Het is de kick-off van het nieuwe jaar en het moment voor duiding waarbij de implementatie van technologische ontwikkelingen en zorginnovaties centraal staat.

Technologieën zoals 3D-printen, Artificial Intelligence (AI), Beeldbellen, Blockchain, Domotica, E-consult, E-health, EPD, Internet of things (IoT), Robotica, Sensoring, Virtuele realiteit (VR/AR) zijn opkomend in de zorg. De technologische ontwikkelingen, cultuurverandering en wetenschappelijke ontdekkingen transformeren niet alleen zorgorganisaties, maar ook de wijze waarop zorg wordt gegeven én ontvangen.

KPN en Thebe

Erwin van Boxtel van Thebe verzorgt op vrijdag 26 januari om 10:40 uur in de Samsung Lounge namens KPN een themasessie. Tijdens deze sessie vertelt Erwin wat de waarde van digitale innovatie is voor cliënten, zorgmedewerkers en Thebe als zorginstelling. Thebe staat voor menslievende zorg, waarbij ze de nadruk leggen op 'zelf, eigen & waardig'. Thebe omarmt innovatie in brede zin. Digitale innovatie speelt daar een belangrijke rol bij. De uitdaging zit in het effectief inzetten van informatietechnologie, waarbij zorgmedewerkers worden uitgerust met middelen om hun werk bij de cliënt optimaal te kunnen uitvoeren.

Aanmelden voor de ICT & Health Conferentie is gratis en kan via de website.

Vragen uit de markt

De ICT&health Conferentie is bedoeld om de relevante zaken voor de zorgsector zelf te duiden. Want begrijpen we de werkelijke impact en de voordelen? Hoe loods ik mijn zorgorganisatie door de digitale transformatie? Hoe regel ik de implementatie en hoe de financieringen? Wat mag ik van de overheid en de zorgverzekeraar verwachten en wat regel ik zelf of in samenwerking met collega’s? Vragen die volop leven in de zorgsector, en die in dit congres op tafel liggen.

Gerelateerde artikelen