Iotspot introduceert IoTdienst

Iotspot biedt samen met Drentea, Vepa en EromesMarko een platform waarmee gebouwbeheerders en gebruikers hun werkomgeving maximaal kunnen benutten.

Deze Internet of Things (IoT) dienst maakt gebruik van het LoRa-netwerk van KPN. Iotspot laat in een app zien waar in een kantooromgeving nog werkplekken en vergaderruimtes beschikbaar zijn.

Iotspot is een combinatie van een device en een app. Het device is ingebouwd in het blad van een werkplek of tafel en registreert de beschikbaarheid of bezetting. In de iotspot-app, die elke gebruiker op zijn mobiele telefoon of tablet installeert, is inzichtelijk welke werk- of vergaderplek beschikbaar is.

Verborgen ruimte in huidige kantoorbezetting

Martijn Kors van Iotspot: ‘Vaak leeft in grote organisaties het gevoel dat er te weinig vergaderruimtes of flexwerkplekken zijn. Toch is dit feitelijk niet waar. De gemiddelde bezettingsgraad bij kantoren is namelijk ongeveer 60% à 65%. De rest zit verborgen in bijvoorbeeld vaste werkplekken voor parttimers of automatisch volgeboekte vergaderruimten voor reeds opgeheven projectteams.’

Innovatieve verhuurconcepten

Drentea, Vepa en EromesMarko zijn zeer verheugd met de samenwerking. Deze fabrikanten van kantoormeubilair zien de belangrijkste toegevoegde waarde in het feit dat iotspot continu en real time inzicht verschaft in het gebruik en de bezetting van kantoorruimtes. En ook komen hierdoor innovatieve meubellease-concepten en pay-per-use-verhuurconcepten binnen bereik. Daarnaast is het uiteraard voor werknemers een zeer bruikbare tool.

Meer weten over wat Internet of Things en het LoRa netwerk kunnen betekenen voor uw onderneming? Ga naar Internet of Things.

Gerelateerde artikelen