Zo kun je patiënt- en cliëntinformatie eenvoudig veilig gebruiken en delen

Wanneer je niet of niet goed bij patiënt- of cliëntinformatie kan, betekent dat steeds meer een belemmering voor de primaire zorgverlening. Denk maar aan snelle toegang tot allergiegegevens of duidelijke en complete alarminformatie. Om de beste zorg te kunnen leveren, is beschikbaarheid van informatie én het eenvoudige gebruik ervan, simpelweg cruciaal. Daarom ontwikkelden wij KPN Health Exchange: een infrastructuur voor zorgdata die veilig gebruik en delen van data mogelijk maakt.

Veiligheid en beschikbaarheid goed organiseren

Patiënt- en cliëntinformatie zijn ongelooflijk waardevol. En omdat ze zo waardevol zijn, bescherm je ze als zorgorganisatie goed. Logisch. Wet- en regelgeving wordt om diezelfde reden steeds strenger en ingrijpender. Maar wil je de beste zorg verlenen, dan is – naast veiligheid – beschikbaarheid van de juiste data net zo belangrijk. Je zult in de dagelijkse praktijk snel en makkelijk met patiënt- en cliëntinformatie moeten kunnen werken. Zeker als je aan de thema’s uit het Integraal zorgakkoord (IZA) wil voldoen. Met een snel vergrijzende bevolking, meer mensen die thuis zorg ontvangen en meer zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg per patiënt, groeit de behoefte aan het veilig kunnen delen en gebruiken van informatie snel. 

Daar komt bij dat, wanneer je het hebt over het delen en gebruiken van patiënt- en cliëntinformatie, het over méér dan alleen de data zelf gaat. Je hebt ook de digitale zorgtoepassingen nodig om al die data van context te voorzien en er informatie van te maken waar je wat mee kan in je zorgprocessen. Inclusief de koppelingen tússen toepassingen. Nu zijn al die applicaties en koppelingen vaak nog maatwerk en worden ze per project, per afdeling, per organisatie of per samenwerkingsverband gekocht of ontwikkeld. Een heel gedoe, want naast al het technische werk moet elke aansluiting opnieuw voldoen aan wet- en regelgeving, landelijke afsprakenstelsels en standaarden.

Verbeter de zorg en maak het werk leuker

Met KPN Health Exchange helpen we je om de complexiteit te managen. Zo maken we het eenvoudiger om veilig data te gebruiken en te delen. De data blijven gewoon van je zorgorganisatie. Daarnaast krijg je toegang tot een schat aan digitale zorgapplicaties, inclusief de noodzakelijke aansluiting van die toepassingen op afsprakenstelsels en standaarden. Daardoor hoeven je ICT-mensen geen dubbel werk meer te doen.

En dat geldt ook voor je zorgprofessionals. Doordat wij de zorgtoepassingen via onze infrastructuur effectief aan elkaar koppelen, zijn je zorgprofessionals niet meer de helft van hun werktijd kwijt aan het overtypen en checken van gegevens. Minder gedoe en meer tijd aan het bed dus. Ze kunnen veel eenvoudiger overdrachten regelen, samenwerken met collega’s en hun patiënten of cliënten effectief betrekken bij de zorg. Zo verbeter je de zorgverlening én maak je het werk voor je zorgprofessionals een stuk leuker – fijn meegenomen in een tijd dat de behoefte aan nieuwe zorgprofessionals zo groot is.

Meer weten?

Ontdek hoe KPN Health Exchange je zorgorganisatie vooruit helpt in ons eBook Naar een nieuwe infrastructuur voor zorgdata.

Naar een nieuwe infrastructuur voor zorgdata

In dit eBook lees je alles over onze oplossing: een veilige infrastructuur om zorgdata beschikbaar te maken en te delen, zónder dat die data van eigenaar wisselen. Zodat elke betrokken zorgprofessional, medewerker en onderzoeker veilig, compliant én snel kan werken met de benodigde patiënt- en cliëntdata.

Download

KPN Health Exchange is een veilige infrastructuur om zorgdata beschikbaar te maken en te delen én om een schat aan digitale zorgtoepassingen eenvoudig te ontsluiten. De data blijven gewoon van je organisatie. De infrastructuur is opgebouwd uit verschillende modules. Eén van de modules is Founda Health. Meer weten? Lees het blog: Founda Health - veilig toegang tot een schat aan zorgapplicaties.

Gerelateerde artikelen