Groningen kiest voor IAAS hosting

Begin april heeft gemeente Groningen gekozen voor de KPN hosting oplossing voor een aantal belangrijke applicaties. Daarmee vervangt gemeente Groningen haar eigen bestaande IBM omgeving door een hoog beschikbare schaalbare dienst.

KPN is met de gemeente Groningen in gesprek geraakt over de mogelijkheden om een IBM hosting platform te leveren en het beheren van een aantal belangrijke applicaties van de gemeente Groningen. Het bestaande in-house IBM platform dat de gemeente daarvoor gebruikte was verouderd en de gemeente was in eerste instantie op zoek naar een Infrastructure as a Service (IaaS)-platform dat op een pay per use basis zou kunnen worden afgenomen. Gemeente Groningen wilde niet meer investeren in eigen hardware en wilde dit gaan afnemen als dienst.

De oplossing die KPN heeft geleverd bestaat uit:

  • Het opleveren en hosten van de shared i-Series omgeving
  • Het ondersteunen van de initiële installatie van de applicatieomgevingen
  • De migratie van de applicatieomgevingen naar de nieuwe omgevingen
  • Disaster recovery/uitwijk service inclusief bijbehorende infrastructuur, processen en procedures

De oplossing wordt vanuit 2 hypermoderne, efficiënte en milieuvriendelijke datacenters geleverd, waarin de integratie met netwerkdiensten en telecommunicatiediensten uniek is.

Inzet van het beveiligde Gemnet netwerk

Voor de ontsluiting van aangeboden IAAS Special Hosting omgeving is gebruik gemaakt van het al aanwezige, beveiligde Gemnet netwerk. Het netwerk waar de gemeente ook gebruik van maakt voor onder andere de uitgifte van rijbewijzen en paspoorten.

Gerelateerde artikelen