Enexis op weg naar een storingsvrije ICT-omgeving

Enexis houdt zich primair bezig met het beheer en het onderhoud van het gas- en elektriciteitsnetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Hierbij komt veel techniek kijken. ICT ondersteunt de core business van Enexis, maar het draait vooral om mensen. Bij het oplossen van storingen in het gas- of elektriciteitsnetwerk van Enexis zijn de monteurs van cruciaal belang. In samenwerking tussen Enexis, Ymor en KPN wordt gezorgd dat de monteurs kunnen beschikken over een geautomatiseerde storingsketen waarmee zij op een betrouwbare en efficiënte wijze hun werkorders doorkrijgen en verwerken. Zodat de monteurs een uitstekende service en kwaliteit kunnen leveren aan hun klanten. Hoe dat in zijn werk gaat, ziet u in deze video:

Wat leveren we aan Enexis

De geïntegreerde dienstverlening die wij aan Enexis leveren bestaat uit Service Desk dienstverlening (eindgebruikers ondersteuning) welke een belangrijke rol speelt in de storingsketen, hier worden immers alle vragen beantwoord over werkplekken en applicaties. Zowel de gebruikers als de monteurs zijn zeer tevreden over de KPN Service Desk, en ervaren deze als bovengemiddeld goed.

De KPN ketenmonitoring dienst leveren wij in samenwerking met onze partner Ymor aan Enexis. Hierbij worden twee belangrijke business applicaties bewaakt (STAP & WOM) en geoptimaliseerd, waarbij wij proactief reageren op afwijkingen om geen productiviteit te verliezen en onze klant snel te kunnen helpen. In veel gevallen zijn we al gestart met het oplossen van de verstoring, voordat er enige impact bij monteurs en gebruikers merkbaar is. Dit is mede mogelijk omdat wij het Ymor monitoring platform (Ymonitor) hebben gekoppeld aan ons eigen monitoring platform Centerity, waarmee wij bij eventuele afwijkingen snel kunnen reageren.

Natuurlijk kan je ook contact opnemen om eens verder te praten over de mogelijkheden op het gebied van Service Desk & Support en Ketenmonitoring.

Wilt u meer weten?

Linda Baidenmann (Service Desk & Support)
Linda.baidenmann@kpn.com

Hans van Ketel (Ketenmonitoring)
Hans.vanketel@kpn.com

Marsha Muller (Marketing Grootzakelijke Markt Digital Workspace)
Marsha.muller@kpn.com

Gerelateerde artikelen