Endemol Shine onbeperkt creatief door ICT inzet

Endemol Shine is internationaal toonaangevend op gebied van content creatie. Een dynamisch multimediabedrijf en actief als ontwikkelaar, producent én distributeur. Vanwege die dynamiek heeft Endemol Shine grote behoefte aan een goede oplossing om hun ICT en telecom maximaal flexibel in te richten. Dus gingen ze op zoek naar een geïntegreerde ICT-oplossing waarbij meer data, meer flexibiliteit, een eenvoudiger proces en lagere kosten het uitgangspunt waren.

Leon Backbier, Manager ICT: 'Wij zijn een creatief bedrijf met veel creatieve mensen, die graag ongecompliceerd willen werken, ongeacht waar ze zijn in de wereld. Ze moeten kunnen bellen, bij hun documenten kunnen en meteen aan de slag kunnen. In het verleden hadden we diverse leveranciers en meerdere ICT oplossingen. Losse mobiele abonnementen – KPN voor vaste telefonie. Hierdoor was er veel inefficiëntie en waren de totale kosten veel en veel te hoog. Er was ook veel administratieve rompslomp en dat tot frustratie van veel medewerkers. Je wil creatief zijn en geen eindeloze lijstjes bijhouden met declaraties en kostenposten.' 

Kortom, het flexibiliteitvraagstuk is doorslaggevend bij een mediacontent bedrijf als Endemol Shine. In de video vertelt Leon hoe dit in zijn werk ging en wat z'n ervaringen zijn.

Gerelateerde artikelen