Efficiënter gezonder en groener werken

Veel Nederlanders kunnen werken waar en wanneer zij willen. Door slimme technologie speelt tijd en locatie namelijk geen rol meer. Contact met collega’s, samenwerken, bestanden delen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. KPN bedenkt daarom voortdurend toepassingen die werkgevers en werknemers verder helpen.

Webinar: De antropologie van de moderne werkplek

Hoe creëert u hier een optimale samenwerking tussen uw medewerkers? En zorgt u ervoor dat de werkplek voor iedereen geschikt en altijd up-to-date is door gebruik van data?

Kijk het webinar

De manier waarop we werken verandert. Nederland beweegt snel richting een 24-uurseconomie waarin we niet meer afhankelijk zijn van een werkplek. Met zijn allen ’s ochtends in de file om op een kantoor achter een beeldscherm plaats te nemen: het is inefficiënt, slecht voor het milieu en brengt onnodige kosten met zich mee. Het is bovendien achterhaald. Met de betrouwbare netwerken en digitale mogelijkheden van KPN kunnen Nederlanders werken waar en wanneer ze willen.

Een nieuwe dynamiek

Een flexibeler manier van werken brengt een nieuwe dynamiek op gang. Zo vervaagt voor werknemers de grens tussen werk en privé. Dit biedt kansen voor een betere balans van vrije tijd en werk, omdat Nederlanders de vrijheid krijgen hun dag optimaal in te delen. Met slimme technologie en snelle toegang tot documenten en applicaties bepalen steeds meer mensen waar en wanneer zij werken. Dat vraagt van bedrijven een nieuwe manier van organiseren; niet het aantal gewerkte uren of de aanwezigheid op kantoor telt, maar het behaalde resultaat.

Werken waar en wanneer je wil, moet passen bij een werknemer. Sommige Nederlanders houden hierbij liever vast aan een vast plek en vaste uren. Maar de nieuwste generatie werkenden is opgegroeid met de digitale wereld. Zij zijn gewend om zelf te kunnen bepalen waar en wanneer ze verbonden zijn. Over een paar jaar zal bijna de helft van de beroepsbevolking bestaat uit deze mobiele, flexibele kenniswerkers. Met nieuwe oplossingen speelt KPN daarom vandaag al in op de manier waarop we in de toekomst zullen werken.

Minder CO2-uitstoot

De flexibiliteit om zelf te kiezen waar je werkt, geeft werknemers vrijheid. Tegelijk helpen deze nieuwe toepassingen bedrijven om kosten te besparen en hun impact op het milieu terug te dringen. Zo beperken werknemers het aantal kilometers dat ze met hun auto afleggen en hoeven organisaties minder kantoorruimte te huren. En we spreken hierbij uit eigen ervaring: KPN heeft het nieuwe werken al jaren geleden omarmd. Veel collega’s bepalen zelf waar ze werken: op kantoor, thuis of ergens anders. Zo hebben we ons vloeroppervlak drastisch weten terug te dringen, net als de CO2-uitstoot van ons wagenpark.

Bekijk het webinarWhitepaper Modern Workplace

Benieuwd naar de vier elementen van de moderne werkplek én welke stappen u kunt ondernemen om de moderne werkplek succesvol in te zetten?

Download

Gerelateerde artikelen