Dit zijn de 5 best gelezen security blogs van 2017

2017 was een enerverend cyber security jaar. Van grootschalige ransomwareaanvallen en de voorbereiding op de AVG tot de lancering van de nieuwe stichting Cyber Central: de ontwikkelingen in de securitywereld volgden elkaar in hoog tempo op. Dit zijn op The Digital Dutch de 5 best gelezen security blogs van 2017.

Cyber Central: een krachtige vuist tegen cybercriminaliteit

De mens en zijn gedrag zijn in de ‘rat race’ tegen cybercriminelen zowel de zwakste schakel als de beste verdediging. Daarom vonden Cisco, DearBytes, KPN en McAfee het hoog tijd om de mens centraal te stellen in het securitydomein. Dat is de missie van de nieuwe stichting Cyber Central. In deze blog leest u wat de doelstellingen van Cyber Central zijn en hoe we deze realiseren.

7 tips voor een veiliger OT-netwerk

Industriële controlesystemen zijn niet meer veilig voor cybercriminelen. Zij gebruiken vaak kwetsbaarheden binnen het IT-domein als ‘springplank’ om het gekoppelde netwerk voor de operationele technologie (OT) aan te vallen. Zo’n cyberaanval kan verstrekkende gevolgen hebben voor zowel burgers als de getroffen bedrijven. In deze blog leest u 7 tips om een OT-netwerk beter te beveiligen.

Het duivelse dilemma van ransomware

Een besmetting met ransomware stelt het slachtoffer voor een dilemma. Belangrijke data en systemen moeten snel weer toegankelijk zijn, maar het betalen van losgeld is kostbaar en houdt het verdienmodel van de criminelen in stand. Het is dan ook wenselijk om niet in deze positie te komen. De beste manier om ransomware het hoofd te bieden, is het inrichten van een degelijk back-up- en recoverysysteem.

AVG: zo legt u verantwoording af

Vanaf 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) toegepast. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe Europese privacywetgeving is ‘accountability’. Organisaties moeten verwerkingen van persoonsgegevens zelf documenteren en compliance aantonen. Dit vergt een gedegen voorbereiding. In deze blog leest u welke stappen helpen bij het afleggen van verantwoording (AVG).

Shadow IT: hoe voorkomen we het?

Schaduw-IT is aan een flinke opmars bezig. Deze blinde vlek ontstaat wanneer medewerkers op eigen houtje IT-middelen inzetten, zonder dat de IT-afdeling dat weet. Denk hierbij aan een zelf gekozen cloudapplicatie of ‘thuisapparatuur’ zoals een Android-tablet. Regelmatig blijkt dat een cyberincident te herleiden is naar schaduw-IT. In deze blog leest u alles over dit verschijnsel.

Gerelateerde artikelen