Diabetesdienst mHealth 24/7 in de lucht

Diabetespatiënten maken een vreugdedansje. De lang verwachte applicatie mHealth 24/7 en de daaraan gekoppelde website www.mhealth247.nl zijn gelanceerd. Mobile Health Twenty Four Seven helpt diabetici op eenvoudige wijze inzicht te krijgen in hun gezondheid en helpt complicaties te voorkomen.

Zelfzorg-applicatie

Met mHealth 24/7 kunnen alle diabetespatiënten type I en II zelf hun getelde koolhydraten, hoeveelheden insuline en glucosewaarden registreren via de app. Door de geregistreerde gegevens inzichtelijk te maken in grafieken en trends en te vergelijken met voorgaande periodes, kan de patiënt veel betere zelfzorg toepassen. Daarnaast is het mogelijk om ouders of medisch specialisten mee te laten kijken. Op basis van de historie van opgeslagen gegevens kan de medisch specialist een goed behandelplan opstellen of een lopend behandelplan bijstellen.

Diabetespatiënt centraal

Initiatiefnemer Jan Nico van Aalsum: 'De dienst mHealth 24/7 is volledig gericht op de patiënt. Patiënten bepalen samen met hun verzorgers en medisch specialisten de nieuwe functies voor de toekomst. We zijn geen producent die alleen maar aan de verkoop van producten denkt, de diabetespatiënt vooruithelpen; dat vinden wij belangrijk.'

Wereld op z’n kop

Van Aalsum heeft in zijn directe omgeving te maken met diabetes. Zijn dochter heeft diabetes type 1. 'Toen mijn dochter plotseling in het ziekenhuis belandde en gediagnosticeerd werd met suikerziekte, stond de wereld op z’n kop. Mensen met diabetes type I moeten zo’n zes keer per dag hun bloedsuiker meten. Zij kunnen niet zorgeloos voedsel nuttigen, zonder te berekenen hoeveel insuline nodig is ten opzichte van het aantal koolhydraten. Ik dacht: er moet iets komen om het diabetespatiënten wat makkelijker te maken. Iets wat echt toegevoegde waarde heeft. Met de steun van KPN, Deloitte en New Nexus Mobile kon ik mijn ideeën realiseren. Samen zorgen we ervoor dat mHealth24/7 een veilige dienst is, waarbij de privacy van de patiënt gewaarborgd is.'

Meer informatie

Meer informatie vind je op www.mhealth247.nl of download de applicatie mHealth 24/7. Het gebruik van de app is de eerste maand gratis.


Gerelateerde artikelen