28 november 2016

De verlichting van het mondiale retaillandschap

De Verenigde Staten zijn koploper in het omarmen en toepassen van digitale technologie op de werkvloer, maar ook in Europa zie ik van alles gebeuren. Als merk, winkelier of keten is het belangrijk om nu in te spelen op deze ontwikkelingen. Wan anders mis je volgens mij de boot.

Sensoren

Fysieke winkels die zich voornamelijk richten op elektronische producten, lopen voorop in het gebruiken van nieuwe technologieën. Wanneer je bij Blokker bijvoorbeeld een scheerapparaat oppakt, zitten daar sensoren aan verbonden die communiceren met een videoschermpje. Hierop zie je de specificaties van het betreffende apparaat. Zo krijgt de consument dezelfde soort informatie als hij op het internet zou krijgen. Veel meer dus dan op een gewoon kaartje aan een winkelschap. Dit  maakt het makkelijker om producten te vergelijken, net zoals je in een webshop zou doen.

Beste van 2 werelden

In de VS zijn retailers momenteel bezig met het invoeren van Visual Light Communication (VLC). Deze techniek koppelt de winkelverlichting aan de mobiele telefoon. Zo navigeert de klant op de centimeter nauwkeurig door de winkelpaden en vindt hij snel het product dat hij zoekt. De klant op deze manier door de winkel ‘sturen’ en hem begeleiden in zijn winkelervaring is zeer effectief voor producten die je echt wilt proberen, voelen en horen. Ik noem het een cross-over tussen online en offline. De voordelen van een webshop toepassen in de winkel, dat is toch het beste van twee werelden?

Op maakt gemaakt voor de klant

Volgens Hubert van Doorne, oprichter van Xidy, wint de komende jaren gepersonaliseerd adverteren terrein. De winkelschap weet straks welk apparaat je al hebt en stuurt je naar de juiste randapparatuur.

De Moderne Marketeer is geland

Meer weten over de toekomst van instore-marketing en hoe dit bijdraagt aan de klantreis? Lees dan het magazine 'De moderne marketeer is geland'

Lees meer


Over Hubert van Doorne

Huvert van Doorne is oprichter van Xidy. Xidy richt zich op instore-marketing en produceert hoogwaardige displays en schap-systemen die bijdragen aan de meest optimale klantreis van de consument

- Auteur: Hubert van Doorne


Gerelateerde artikelen