De juiste cloud voor elke levensfase van je applicatie

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een hybrid cloud; een cloudinfrastructuur die bestaat uit 2 of meer cloud-omgevingen. Om de hybrid cloud optimaal te benutten, moet iedere applicatie tijdens zijn levenscyclus binnen de juiste cloud actief zijn.

Ontwikkelingsfase: public cloud

De organisatie begint met de ontwikkeling van een nieuwe applicatie. Veel van dit soort pogingen stranden. Als bedrijf heb je om die reden ontwikkelomgevingen nodig die gemakkelijk aangemaakt kunnen worden, maar die ook net zo snel weer afgebouwd worden. Bijvoorbeeld als het project voortijdig eindigt. Een public cloud past door zijn flexibliteit het beste bij deze fase.

Opschalen: managed cloud

De nieuwe applicatie is een succes. Nu is het tijd om op te schalen in capaciteit, kwaliteit en bandbreedte en te zorgen dat klanten de features krijgen die ze willen. De applicatie is missiekritisch voor de organisatie geworden. Daarom zijn er meer zekerheden nodig als het gaat om beschikbaarheid en veiligheid. Voldoet de applicatie niet aan de verwachtingen? Dan probeert de klant immers direct iets anders. De infrastructuur achter de managed cloud is hier zo gebouwd, dat je snel kan inspelen op veranderende klantwensen. Nieuwe features zijn snel te testen en toe te voegen, dankzij een hoge mate van automatisering. Dit laatste noemen we continuous delivery: een omgeving waarin software bijna geheel automatisch getest en uitgegeven wordt.

Eindfase: standaard SaaS-diensten

De applicatie heeft zijn bloeitijd gehad, maar is nog steeds bruikbaar voor een groep gebruikers. Hij wordt doorgeschoven naar een standaard Software as a Service (SaaS)-dienst. De applicatie is nog steeds beschikbaar, maar zal verder zal niet meer aangepast of vernieuwd worden. Een SaaS-dienst is de beste plek voor applicaties waaraan je als organisatie zo min mogelijk tijd en moeite kwijt wilt zijn: de applicatie moet het simpelweg doen.

Wil je meer weten over alle mogelijkheden van de Hybrid cloud? Lees de whitepaper ‘De kracht van de Managed Hybrid Cloud.’

Whitepaper: 'De kracht van de Managed Hybrid Cloud'

Steeds meer bedrijven kiezen voor een hybride cloud. Tegelijkertijd wordt het managen van een hybride cloud steeds complexer. Hoe vindt u voor elke applicatie het meest geschikte platform? Hoe vindt u de juiste balans tussen flexibiliteit en stabiliteit? Deze whitepaper beschrijft de keuzes die u kunt maken bij het inrichten en beheren van een hybride cloud.

Download

Gerelateerde artikelen