De 5 best gelezen securityblogs van 2016

Organisaties en instellingen zijn zich nog steeds te weinig bewust van de risico’s die cybercriminaliteit met zich meebrengt. Dat blijkt ook wel uit de de recente uitzendingen van Opgelicht?!, een programma over cybercrime van AVROTROS. KPN informeert het bedrijfsleven continu over mogelijke bedreigingen. Om onze kennis te delen, zijn we het afgelopen jaar gestart met het schrijven van blogs over actuele securityonderwerpen. Het kan natuurlijk zijn dat u wat van onze blogs heeft gemist. Daarom hebben we als jaarafsluiting een top 5 samengesteld van de best gelezen securityblogs.

Dit waren de meest populaire blogs:

1. 7 tips om in control te zijn bij meldplicht datalekken

Wat houdt nu precies meldplicht datalekken in? Wanneer moet u een incident melden? Wat moet u precies doen bij zo'n melding? In deze blog leest u de 7 tips voor het sneller en correct melden van een datalek, waarmee u hoge boetes kunt voorkomen.

2. Is kwantumencryptie de doodsteek voor hackers?

Weet u wat kwantumcomputing is? Wat cybercriminelen hier over 10 tot 15 jaar mee kunnen doen? Waarom u nu al maatregelen moet treffen? En wat kwantumencryptie voor rol speelt? Zo niet, lees dan deze blog waarmee we u een kijkje in de toekomst geven.

3. 8 verbeterpunten voor een solide disaster recovery-strategie

Dat organisaties vaak niet goed zijn voorbereid op incidenten. Het kan leiden tot grote gevolgen voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Daarom hebben we een lijst opgesteld met de lessons learned, waarmee u uw disaster recovery (DR)-strategie kunt verbeteren.

4. Houdt Nederland open huis voor cybercriminelen?

Schiphol, TUe, Parnassia Group en start-up No Label uiten in deze prachtige video hun zorgen over de veiligheid van de Nederlandse economie. Ook Jaya Baloo, Chief Information Security Officer van KPN,  benadrukt dat we de Nederlandse kenniseconomie moeten beschermen tegen de impact van cybercriminaliteit in alle verschijningsvormen. Cybercrime is immers niet meer weg te denken uit ons land.

5. IoT-botnets en DDoS

Het Internet of Things (IoT) biedt ongekende mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Maar zoals u wellicht al weet, kent IoT ook de nodige bedreigingen. Zo zetten cybercriminelen steeds vaker IoT-botnets in voor gigantische DDoS-aanvallen die het internet op zijn grondvesten doen trillen. Hoog tijd voor actie, maar wie neemt het voortouw? En wat kunt u zelf doen?



Gerelateerde artikelen