Beter samenwerken met Skype for Business

Nyenrode is een universiteit door en voor het bedrijfsleven. Ons onderwijs is kleinschalig, persoonlijk en praktijkgericht. Als innovatieve universiteit leiden wij ambitieuze studenten op tot verantwoordelijke leiders van de toekomst.

Een optimale interne samenwerking en externe bereikbaarheid zijn randvoorwaarden voor het ambitieniveau dat wij als Nyenrode nastreven. Het is belangrijk dat de communicatie tussen medewerkers, docenten en studenten, op en tussen de diverse locaties, perfect verloopt.

De digitale revolutie in de wereld betekent ook een digitale revolutie in het onderwijs

Innovatieve digitale voorzieningen zijn noodzakelijk om onafhankelijk van plaats, tijd en device te communiceren.

We gingen op zoek naar één oplossing voor geïntegreerde efficiënte communicatie. We zijn uitgekomen bij Skype for Business, als onderdeel van een virtuele werkplek.

Verbeterde samenwerking

We leggen gemakkelijk en direct contact met elkaar, waar we ook zijn. Dat is makkelijk, want we geven les door het hele land en hebben twee kantoorlocaties, in Breukelen en Amsterdam. Niet alleen de snelheid en kwaliteit van de communicatie verbetert, maar ook de kwaliteit van de samenwerking.

Verrijking van onderlinge communicatie

We zien dat Skype for Business veel bestaande functionaliteit samenbrengt in één tool en soms ook deels vervangt. Het e-mailcontact is bijvoorbeeld onderling afgenomen, we chatten we veel meer en onze onderlinge communicatie is verrijkt met videoconferencing.

Kostenbesparing

Ook besparen we flink aan kosten; aan de beheerkant levert het wel 70 procent kostenreductie op en daarnaast is er sprake van een afname in FTE’s doordat er minder ICT-personeel nodig is.

Een snelle adoptie en organisatiebreed draagvlak

KPN heeft op een snelle en daadkrachtige manier geholpen bij de implementatie en adoptie van Skype for Business. Het draagvlak is groot binnen Nyenrode, omdat de voordelen evident zijn: een verbeterde kwaliteit van samenwerken en een verrijking van de onderlinge communicatie. Dat we daarnaast ook nog flink kosten hebben bespaard, maakt het geheel voor mij tot een echt succesverhaal.

Gerelateerde artikelen