Beter bereikbaar dankzij de 10 minuten upgrade

De 10 minuten upgrade: speciaal voor de drukke ondernemer die snel beter bereikbaar wil worden of andere wensen op gebied van telecom heeft. Met de adviseur van KPN bespreekt u de behoeften van uw bedrijf. Samen kijkt u wat beter kan, of het nu gaat om internet, vast bellen en TV, mobiele telefonie of clouddiensten. Het advies is geheel vrijblijvend. Bel gratis 0800-0403 of bezoek een KPN XL winkel. Desgewenst komt een adviseur bij u op locatie. In tien minuten regelt u de beste telecom voor uw bedrijf.

Om u op weg te helpen, kunt u zich met deze checklist alvast voorbereiden. Handig als u al langer met de gedachte loopt om verbeteringen door te voeren, maar daar de tijd niet voor had. Wellicht brengt het u ook op ideeën.

De 10 minuten upgrade

Kan uw telefonie of internet wel een upgrade gebruiken? Regel het in 10 minuten.

Overal op de zaak goede wifi

1. Wifi

Zakendoen zonder een goede internetverbinding is ondenkbaar, de afhankelijkheid hiervan is inmiddels groot. Als de wifi uitvalt en de bedrijfsvoering stil staat is dat niet alleen frustrerend, een ondernemer kan er ook omzet door verliezen. De stabiliteit is dus erg belangrijk, maar houd ook de snelheid in de gaten. Betere wifi in een bedrijf spaart kosten als iedereen efficiënter kan werken. Vlotter reageren betekent bovendien een hogere klanttevredenheid. Ook bezoekers die als gast op uw netwerk worden toegelaten stellen snelheid en betrouwbaarheid op prijs. De wifi op de zaak wordt steeds vaker gebruikt, terwijl de behoefte aan snelheid toeneemt.  

Wifi is gevoelig voor storingen van buitenaf. Dat kunnen apparaten zijn als een magnetron, een bluetooth-luidspreker of draadloze telefoon. Een veelvoorkomende boosdoener is een ander netwerk in de buurt dat hetzelfde kanaal gebruikt. Vaak helpt het om het kanaal of de frequentieband aan te passen. Een ander probleem kan het bereik zijn. KPN biedt een handige tool om de netwerkdekking te meten: de Wifi Manager werkt via een gewone webbrowser en checkt de wifi-kwaliteit in de hele bedrijfsruimte. Ook ziet u of de wifi-verbinding goed is ingesteld. Deze hulpdienst geeft u stapsgewijs advies op maat en kent bijna honderd verschillende uitkomsten. Verbeteringen worden automatisch doorgevoerd. Bieden deze onvoldoende resultaten dan kan hardware zoals een ander modem of een extra wifiversterker de oplossing zijn. Zo'n versterker is via een netwerkkabel aan het modem te koppelen. De dienst is gratis voor bestaande internetabonnees van KPN. 

2. ISDN exit

Het doek is gevallen voor ISDN. Abonnementen zijn automatisch beëindigd. Alle aanbieders in Nederland zijn gestopt met deze verouderde techniek die in 1991 werd geïntroduceerd voor telefoonlijnen, pinnen en alarm. 

Voor de beller biedt de overgang van ISDN naar internettelefonie alleen maar voordelen. VoIP is goedkoper en kwalitatief zeker niet minder. De telefooncentrale in de meterkast verdwijnt, die zit voortaan ergens op het internet, in de cloud. KPN neemt het onderhoud volledig over, zodat u daar helemaal geen omkijken meer naar hebt. Het bellen zelf verandert niet, u merkt geen verschil als dat over internet gaat. HD-voice geeft zelfs een betere gesprekskwaliteit en ook de betrouwbaarheid is groot.

VoIP biedt ook meer functionaliteiten, iedereen krijgt de opties die we kennen van een professionele telefooncentrale. Door de koppeling van vaste en mobiele telefonie in de cloud is men altijd en overal bereikbaar: op de zaak, thuis of in de vakantiewoning.  
VoIP is aan te vragen bij een internet-abonnement of als los product. Onbezorgd Zakelijk Internet en Bellen biedt vaste telefonie over internet in combinatie met hoge internetsnelheden. Voor kleine bedrijven met één vestiging of zzp’ers die genoeg hebben aan twee uitgaande lijnen, is er KPN KleinZakelijk. Wilt u meer dan twee gesprekken tegelijk kunnen voeren dan komt KPN EEN MKB in beeld. Deze oplossing voor het midden- en kleinbedrijf biedt uitgebreide opties voor een telefooncentrale. Hierbij bestaat ook de keuze uit vast bellen zonder internetabonnement. 

3. Van oud naar nieuw

Misschien vindt u het zelf niet zo belangrijk als een vast of mobiel toestel verouderd raakt, maar uw personeel denkt daar wellicht anders over. Veel werknemers voelen zich gewaardeerd als de baas hen een goede smartphone beschikbaar stelt. Soms is vervanging overigens pure noodzaak: de accu kan sterk zijn teruggelopen of er is onvoldoende intern geheugen voor moderne toepassingen. Ook bepaalde functionaliteiten kunnen ontbreken. Personeel dat creatief werk doet, is bijvoorbeeld gebaat bij een toestel met een scherm dat geschikt is voor een pennetje (stylus).

De veiligheid van het toestel kan ook reden zijn om op een ander model over te stappen. Voor de zakelijke markt zijn smartphones verkrijgbaar die uw bedrijfsgeheimen beter beschermen. Ook de bouwkwaliteit en betrouwbaarheid zijn een issue. Een waterdichte telefoon is geen overbodige luxe voor werknemers die veel buiten werken en het scheelt bovendien reparatiekosten. Kortom, redenen genoeg om te vernieuwen. En check wanneer de contractdata aflopen, dat kan op zichzelf al aanleiding zijn het toestel te vervangen. 

4. Betere bereikbaarheid

Als ondernemer moet u zo veel mogelijk bereikbaar zijn voor uw klanten. Vervelend ook als u een lucratieve order mist omdat de telefoon afgesloten was, of de mail pas thuis werd gelezen. Klanten worden steeds ongeduldiger. In deze tijd van WhatsApp, chatbots en 24/7 e-commerce is het publiek gewend om direct te worden bediend. Hoe moet een zzp’er of kleine ondernemer daar mee omgaan?

Gebruikers van KPN EEN MKB kunnen de MijnGesprek-app downloaden. Hiermee valt gemakkelijk uw voicemail of een doorschakeling in te schakelen. U bent overal en altijd bereikbaar op één telefoonnummer, op vast en mobiel. Als u even niet in staat bent om de telefoon aan te nemen, schakelt u oproepen gewoon door naar een collega. Met deze app kiest u zelf met welk nummer wordt gebeld, zo kunt u onderscheid maken tussen privé, collega’s en klanten. Onlangs heeft de app een update gekregen met nieuwe functies. Hiermee is onder meer te bepalen welke oproepen u mobiel wilt ontvangen. Wie even niet bereikbaar wil zijn, activeert de optie ‘Niet storen’. Telefoonnummers die niet in de contacten staan, zijn eenvoudig in het belscherm van de app te plaatsen. Eerder kon je al gemakkelijk oproepen inzien en terugbellen, een wisselgesprek instellen en de vast/mobiel-integratie instellen.  

Mobiel via wifi is mede bedoeld voor ondernemers die in gebieden zitten met een minder goede mobiele dekking. Deze nieuwe dienst zorgt ervoor dat een 4G-toestel bij een te zwak mobiel signaal en de aanwezigheid van wifi in de buurt automatisch overschakelt op wifi. De beller merkt daar niets van. Zeker in kantoren met een bepaalde coating op het glas en bedrijfsruimtes die door dikke betonnen muren zijn omgeving, kan Mobiel via wifi een uitkomst zijn. De klant moet wel aangesloten zijn op 4G Bellen en een geschikt toestel bezitten.

De 10 minuten upgrade

Kan uw telefonie of internet wel een upgrade gebruiken? Regel het in 10 minuten.

Ga naar de website

Gerelateerde artikelen