5 grote kansen voor meer productiviteit op de werkvloer

Slimme bedrijven en ondernemers gebruiken ICT-middelen om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en productiviteit te vergroten. Want dat scheelt tijd en geld. Met het digitaliseren van bedrijfsdocumenten, administratie en andere onderdelen van de zakelijke papierwinkel kan daarop verder bespaard worden. We zetten daarom 5 redenen voor je op een rijtje om snel die scanner in huis te halen of de overstap naar digitale processen te maken.

Kans 1: je maakt informatie toegankelijker binnen je bedrijf

Digitale documenten zijn beter en makkelijker te op te slaan, archiveren en te doorzoeken binnen je organisatie. Handige (mobiele) apps en tools spelen daar op in en zorgen voor nóg meer gebruiksgemak op die gebieden.

Gloednieuwe Samsung:
De Galaxy S22

Samsung heeft de Galaxy S22 smartphones aangekondigd. De toestellen uit de S22-serie zijn stabieler, sneller én scherper dan hun voorgangers.

Kans 2: je kunt informatie makkelijker uitwisselen

Geen gedoe meer met postzegels, etiketten, enveloppen en post- en koeriersdiensten. Of met zoekgeraakte documenten die je achterlaat op het door papier ondergesneeuwde bureau van je collega. Deel je digitale documenten gewoon met collega's en klanten via de mail of de cloud.

 

Kans 3: je zorgt dat Informatie makkelijker te analyseren is

Dat geldt dan met name voor documenten die écht digitaal zijn (dus geen scans van papieren documenten). De informatie in die bestanden kun je immers laten uitlezen door allerlei handige programma's en apps. Denk bijvoorbeeld aan boekhoudkundige en administratieve tools. De kennis en het inzicht die die daarmee vergaard is onbetaalbaar. 

 

Kans 4: je bespaart kosten

Zeg vaarwel tegen je printer met dure, vervuilende cartridges, de bergen en bergen kopieerpapier, de kosten voor fysieke opslag(ruimte) voor je archief en het geld dat je kwijt bent aan het verzenden van al dat papier naar klanten en collega's via de post of met koeriersdiensten. En dan hebben we het nog maar even niet over de arbeidstijd die verspild wordt door het gezoek naar informatie die fysiek gearchiveerd is in stoffige mappen en dossiers. Digitaal haal je daar in één klap flink de bezem door! 

 

Kans 5: automatisering wordt gemakkelijker

Heb je veel bedrijfsprocessen gedigitaliseerd? Bestaat je administratie en boekhouding uit lekker veel enen en nullen? Staat alles fijn in de cloud of op de server? Werk je onderling en met klanten via apps, tools en software? Dan wordt het een stuk eenvoudiger (en goedkoper) om relevante bedrijfsprocessen te koppelen, integreren of bundelen, zodat je nóg productiever en efficiënter kunt gaan werken. Typisch een win-win-situatie dus

.

Gerelateerde artikelen