29 november 2019 1 min Auteur: Redactie

NLSecure[ID]: Vier redenen waarom u dit niet mag missen

De wereld van security verandert voortdurend. Het is lastig om continu goed op de hoogte te blijven. Toch is dat wel cruciaal voor wie de groeiende cyberrisico's zoveel mogelijk wil beperken. Daarom organiseert KPN Security dinsdag 28 januari 2020 het securityevent NLSecure[ID] in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Dit zijn 4 argumenten om deze dag alvast vrij te houden in de agenda.

1. Vergoot uw praktijkervaring met diverse serious games

Natuurlijk is kennis van security onmisbaar. Maar enkel theorie is niet genoeg. Het toepassen van die kennis in de dagelijkse praktijk is minstens zo belangrijk. Tijdens NLSecure[ID] krijgt u volop de gelegenheid daarmee te oefenen. U kunt namelijk deelnemen aan diverse serious games.

Zo leert u tijdens een speciaal ontwikkelde boardroomgame scherpe investeringskeuzes maken, terwijl u meerdere businessbelangen tegen elkaar afweegt. Wie niet vies is van een uitdaging, kan terecht in de security-escaperoom. Daar leert u een weg naar buiten puzzelend meer over security in de praktijk. En tijdens de Capture The Flag-hackwedstrijd speelt u het kat-en-muisspel na tussen hacker en securityspecialist. Zo leert u te denken als een hacker.

2. U leert hoe u zo veilig mogelijk van het IoT profiteert

Net als 5G is het Internet of Things (IoT) een ‘game changer’. Slimme sensoren en data-analyse leveren tal van nieuwe inzichten op. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld logistieke processen optimaliseren, preventief onderhoud uitvoeren, steden veiliger maken of energie besparen. Voor elk bedrijf biedt het IoT mogelijkheden om de business naar een hoger niveau te tillen.

Toch heeft de technologie ook een keerzijde. Zonder specifieke securitymaatregelen vormen IoT-apparaten een potentiële ingang voor kwaadwillenden. De beveiliging van het IoT schiet bij veel organisaties tekort, zo blijkt uit recent onderzoek. Dat kan en moet anders, en wij laten op SecureNL[ID] zien hoe.

3. De inhoudelijke sessies zijn verfrissend en origineel

De onderwerpen die aan bod komen op NLSecurity[ID] steken onze sprekers vaak net even anders dan anders in. Zo zetten we security in een fris perspectief. Een van de experts legt bijvoorbeeld de link tussen celbiometrie en security, twee onderwerpen die meer met elkaar gemeen hebben dan op het eerste oog lijkt. In een andere sessie haalt een spreker het securitybewustzijn naar de praktijk aan de hand van aansprekende voorbeelden. Vanuit de psychologie wordt uitgelegd hoe gedragsverandering daadwerkelijk tot stand kan komen. Ten slotte presenteren onze ethische hackers van het Security Research Team op NLSecure[ID] de verrassende resultaten van een eigen onderzoek over actuele kwetsbaarheden en hacks.

4. Doe kennis op en haal uw banden aan met de securitycommunity


Op veel securityevents volgt u een vast programma. Niet alles daarvan is voor u relevant. Daarom doen wij het graag anders. Op NLSecurity[ID] stelt u uw eigen programma samen dat aansluit bij uw interesses.

Om het u gemakkelijker te maken hebben we het programma onderverdeeld in ‘tracks’ voor verschillende doelgroepen. Zo benaderen we in de Green Track security vanuit een managementvisie, met thema’s als IoT, IAM, cloud, compliance en de toekomst. De Black Track bevat meer technische thema’s als securityresearch, hackersverhalen en innovaties. Deelnemers aan de Orange Track bieden we interactieve ervaringen en serious games. Denk hierbij aan de boardroomgame en de security-escaperoom.

Uiteraard is er tussen de sessies en na afloop volop gelegenheid om te netwerken met andere professionals uit de securitycommunity.

Interesse?

Een bezoek aan NLSecure[ID] is geheel kosteloos.

Bezoek de eventpagina


Gerelateerde artikelen