3 tips om alles uit Yammer te halen

Yammer is een afgeschermd sociaal medium voor organisaties. Het is de perfecte tool om snel ideeën uit te wisselen, informatie te delen en mensen te hulp te roepen. Bovendien kun je op het Yammer-netwerk een grote hoeveelheid informatie verzamelen waar andere collega’s altijd bij kunnen.

1 Ga bij een groep

Groepen zijn een uitstekende manier om werk in teamverband uit te voeren of kennis met een groep collega’s te delen. Klik in de lijst met groepen op een groep die je interessant vindt. Je kunt een groep ook gebruiken om gegadigden te vinden voor mogelijk interessante projecten of om een enquête te houden.

Kun je geen interessante groepen vinden? Klik dan op ‘Zoeken’ in groepen en klik onder in het pop-upvenster op ‘Meer groepen weergeven’. Wanneer je een interessante groep vindt, klik je op ‘Deelnemen’.

Is de groep privé? Dan is goedkeuring vereist. Vraag om toestemming bij de administrator. Hij of zij krijgt een bericht dat je lid wilt worden.

2 Leer snel zoeken

Voordat je een groep aanmaakt voor jouw afdeling of project, is het raadzaam te zoeken of deze al bestaat. Gebruik de zoekfunctie om hier achter te komen, maar ook om snel personen, bestanden, onderwerpen en groepen te vinden.

Klik op de navigatiebalk in het zoekvak op ‘Zoeken naar personen, groepen en gesprekken’. Terwijl je de zoekterm typt, verschijnt er al een lijst met waarschijnlijke, gecategoriseerde resultaten.

Als je de resultaten die je zoekt, niet ziet, klik dan op ‘Alle zoekresultaten weergeven’.

3 Werk samen aan een document

Dankzij de koppeling met Office 365 kun je in Yammer bestanden delen met collega’s en deze bewerken.

Deelt je collega een Office-bestand? Klik op ‘Naar bestand gaan’ in het vak met het bijgevoegde bestand. In de lijst ‘Bestanden van een groep’ klik je op de naam van het bestand dat je wilt bewerken.

Klik op de pagina ‘Bestand’’ aan de rechterkant van het voorbeeldvenster op ‘Bestand bewerken’. Het bijgevoegde bestand opent nu in een nieuw browsertabblad met de Office Online-versie van het programma waarmee het is gemaakt: een Word-document opent bijvoorbeeld in Word Online.

Breng rechtstreeks in het bestand de gewenste wijzigingen aan. Klaar met aanpassen? Sluit het tabblad in je browser. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen in het bijgevoegde bestand.


Wil je meer weten over alle mogelijkheden die Office 365 jou thuis en op kantoor biedt? Bekijk dan de website voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen