Altijd verbonden met 4G Back-up
en andere zakelijke oplossingen van KPN

Wij Nederlanders zijn een bedrijvig volk. We willen altijd doorgaan. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om verbonden te zijn met klanten, collega’s en leveranciers. KPN helpt bij het waarborgen van uw continuïteit. Zo bent u altijd in business.

Kies uw oplossing

Internet met 4G Back-up voor het MKB

Dankzij de 4G Back-up oplossing van KPN EEN MKB Internet bent u altijd verbonden met uw klanten, collega's en leveranciers. Indien een storing op het vaste netwerk plaatsvindt schakelt uw modem automatisch over op het mobiele 4G netwerk van KPN. Hierdoor is uw internetverbinding gewaarborgd en kunt u blijven internetten, mailen en bellen.

Meer informatie of bestellen?
Wij bellen u graag terug voor persoonlijk advies.

Cloud Communications voor Grootzakelijk

We willen altijd door kunnen. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om overal te kunnen communiceren en samen te werken met klanten, collega’s en leveranciers. Met Cloud Communications kunt u videobellen, chatten, een contactcenter opzetten en nog meer functionaliteiten gebruiken om uw bedrijf verbonden te houden.

Wilt u meer informatie?
In de whitepaper staat alles wat u moet weten.

Bekijk de webinars over continuïteit

ICT is de levensader van Ondernemend Nederland. Hoe zorgt u er voor dat uw bedrijf niet stil valt door bijvoorbeeld het wegvallen van internet- of telefoonverbinding?

In deze exclusieve Digital Dutch webinars praten experts u bij over continuïteit.

Webinar

Continuïteit: Hoe zorg je ervoor dat je als organisatie altijd verbonden bent?

ICT is de levensader van Ondernemend Nederland. Hoe zorg je er voor dat je bedrijf niet stil valt door bijvoorbeeld het wegvallen van internet- of telefoonverbinding? We laten u zien hoe u altijd in business kunt blijven.

Webinar

Cloud Communications Cisco Broadsoft en Cloud Communications Mitel

Helder en to-the-point wordt uitgelegd wat Cloud Communications Cisco Broadsoft en Cloud Communications Mitel inhouden en wat u daarmee kunt.

Webinar

Cloud Communications Microsoft Teams gecombineerd met Anywhere 365

U hebt vast al van ‘Teams’ gehoord en de kans is groot dat u er zelf gebruik van maakt. We laten zien hoe u via Teams ook voor uw klant bereikbaar bent.

Webinar

Cloud Contactcenter diensten maken uw klant en thuiswerkende medewerkers blij

Uw klanten verwachten makkelijke toegang tot uw organisatie ongeacht kanaal of apparaat. De uitdaging is om de klant altijd van de juiste informatie te voorzien en de deskundigheid van de (thuiswerkende) medewerker optimaal in te zetten. Er zijn volwaardige Cloud Contactcenter oplossingen beschikbaar die uw processen daarbij volledig kunnen ondersteunen.