5G bij KPN Zakelijk

5G is de nieuwste generatie mobiele telecommunicatie. Dit maakt het de opvolger van het welbekende 4G-netwerk. Met 5G kunnen we onder andere nog sneller internetten, bestanden delen en in de cloud werken.

De zakelijke internetbehoefte in Nederland stijgt met de dag. Van eenvoudig een offerte digitaal verzenden tot complexe IoT-oplossingen. Om de digitalisering van Zakelijk Nederland te waarborgen is een sneller mobiel netwerk nodig met een hogere betrouwbaarheid.

Bekijk de 5G introductie video

Field Labs: 5G in Nederland

In onze Field Labs tonen we de praktische toepassingen van 5G in Nederland.

Stedelijk

Amsterdam Zuidoost beschikt sinds eind vorig jaar over een 5G-netwerk. Samen met partners onderzoekt KPN hoe deze technologie het wonen, werken en recreëren in de buurt leuker en veiliger kan maken.

Platteland

Hoe nauwkeuriger een boer zijn aardappelplanten kan bespuiten, hoe minder gewasbeschermingsmiddel nodig is. Vanuit Drenthe komt hulp van een drone en een supersnel netwerk met 5G-technologie.

Mobiliteit

Geautomatiseerd rijden is maar één aspect van mobiliteit met 5G-technologie. In het Field Lab in Helmond stort KPN zich op de communicatie tussen auto's onderling en tussen auto's en hun omgeving.

Industrie

Veiligheid is belangrijk bij Shell Pernis. KPN legde er een 5G-netwerk neer en ontwikkelde samen met partners robots en helmen, die het werk nog veiliger en efficiënter maken.

Waarom 5G?

Mobiele telefoons en andere (IoT) apparaten worden steeds intensiever gebruikt. Het dataverbruik groeit elk jaar. Oók zien we dat digitalisering een waardevolle bijdrage levert aan grote maatschappelijke vraagstukken. Het huidige 4G-netwerk is voor deze nieuwe toepassingen een beperkende factor. Om de groei en verandering aan te kunnen is het 5G-netwerk nodig.

Dit gaat 5G voor u betekenen

Wat als u niet alleen mensen met elkaar verbindt, maar een hele samenleving? Van fabrieken tot huizen, auto’s of landbouwvoertuigen. Zo maken we onze leefomgeving schoner, de weg veiliger en de economie krachtiger. 5G is het platform waarop nieuwe oplossingen voor de stad, zorg, industrie en mobiliteit worden gerealiseerd.

Ervaar het zakelijke voordeel van 5G

Benieuwd wat 5G voor uw bedrijf kan betekenen? Kom langs in de KPN Digital Dutch Xperience.

Meer weten over 5G voor de Consumentenmarkt? Lees hier meer.

5G ready

Zodra het 5G-netwerk gereed is gaat u als klant van KPN profiteren van talloze voordelen. Het 5G-netwerk brengt óók vele nieuwe toepassingen voor uw organisatie.

Om van het 5G-netwerk gebruik te kunnen maken moet uw apparatuur 5G ready zijn. Als u zo snel als mogelijk van 5G wilt profiteren kunt u hiermee rekening houden. Koop bijvoorbeeld een 5G ready smartphone zodra het beschikbaar is.

Nog geen klant?

Maar wilt u in de toekomst wel gebruik maken van het 5G-netwerk? Bekijk alvast het veelzijdige aanbod van KPN.

Meer over tech-ontwikkelingen

Gratis download: The Technology Book

Nieuwe technologieën maken ons leven makkelijker. We zijn efficiënter, voelen ons veiliger en zijn bereikbaarder dan ooit. Nieuwe technologieën, zoals 5G, AI, blockchain en Internet of Things spelen daarbij een cruciale rol. Tegelijkertijd roepen deze ontwikkelingen vragen op.

Zakelijke 5G smartphones

Om 5G internet op uw telefoon te ervaren moet uw smartphone 5G gereed zijn. Tot heden zijn er nog geen 5G telefoons geschikt voor de Nederlandse markt.

Zodra 5G smartphones leverbaar zijn kunt u het bij KPN Zakelijk bestellen. Ontdek tot die tijd het 4G aanbod.

Veelgestelde vragen

Vanaf 2020 start de uitrol van 5G. Op dit moment wordt het 5G-netwerk nog volop getest. Zodra het netwerk klaar is, kunt als als zakelijke klant direct profiteren van beter bereik en later ook de hogere snelheden.

In belangrijke mate wordt de 5G bedekking door de zendmasten én de constructie van gebouwen bepaald. De technologie (2G, 3G, 4G, 5G) heeft hier weinig invloed op. Als op een zendmast zowel 4G als 5G is gerealiseerd, zal de bedekking dus vergelijkbaar zijn.
Om 5G-internet te ervaren moet uw smartphone klaar zijn voor 5G-netwerk. Tot heden zijn er nog geen 5G-telefoons geschikt voor de Nederlandse markt. Zodra 5G-smartphones leverbaar zijn, kun u het bij KPN Zakelijk bestellen.

5G vraagt van KPN intensievere samenwerkingen met partners van start-up tot aan multinational die onderscheidende componenten aanbrengen in de oplossingen voor klanten. KPN werkt met vele partijen samen op reguliere basis, maar ook in de fieldlabs.

5G partner worden?

Start-up en scale-up samenwerkingen

De Nederlandse overheid stelt strenge normen en voorschriften aan het verstrekken van vergunningen voor de aanleg van een radionetwerk.

We blijven met onze netwerken altijd ruim binnen de gestelde stralingsnorm. Daarbij nemen we een grotere veiligheidsmarge dan de overheid voorschrijft. Zo zorgen we voor een veilige overgang van 4G naar 5G.

The Digital Dutch
Lees ons blog voor uw 5G inspiratie