Met de Vitaal Thuis app maken we het voor u als mantelzorger mogelijk om een oogje in het zeil te houden bij de alleenstaande oudere. Een gerust gevoel omdat u niet altijd aanwezig kunt zijn. Zo bent u toch goed op de hoogte en weet u hoe het met iemand gaat.


Zorg op afstand in één oogopslag

Bij Vitaal Thuis is het belangrijk dat u gemakkelijk en snel weet hoe het met de oudere gaat, waar u ook bent. Daarom krijgt u direct bij het openen van de app te zien of alles goed gaat en waar iemand voor het laatst is geweest in de woning. Als er een actie nodig is, dan ziet u dit aan verschillende kleuren en een beschrijving.

  • Groen: alles gaat goed
  • Oranje: een waarschuwing van veranderd gedrag. Iemand is bijvoorbeeld langzamer gaan lopen. Of is ’s nachts vaak wakker. Er is geen directe actie vereist maar het verdient zeker wel aandacht
  • Rood: verdachte inactiviteit waarbij er direct actie vereist is.

U kunt in alle gevallen met één druk op de bellen-knop contact opnemen met de oudere.

Geen bericht is goed bericht

Als er langer dan gebruikelijk geen activiteit in de woning wordt waargenomen door Vitaal Thuis dan krijgt u daar een melding van op de smartphone. Dit is eenvoudig in te stellen voor urgente situaties en afwijkingen van trends. Ook als er iets mis is met het systeem, bijvoorbeeld als de batterijen van een sensor bijna leeg zijn, dan wordt u daar automatisch over geïnformeerd.

Activiteiten en trends

Onderaan het startscherm zijn activiteiten en trends zichtbaar. Deze 2 opties geven u meer inzicht in het leefpatroon van de oudere. De optie Activiteiten toont op dagbasis wat er gebeurt. Dit maakt het mogelijk om bij acute meldingen te zien wat de laatste activiteiten waren of. Zo kunt u bijvoorbeeld zien of de oudere nog in bed ligt. Bij Trends gaat het juist over de langere termijn. Hiermee is het mogelijk gezondheidsrisico’s vroegtijdig inzichtelijk te maken. Denk hierbij aan toenemend toiletbezoek. Dat kan een indicatie zijn voor blaasontsteking.

Zorgen doet u samen

Rondom een oudere zijn vaak meerdere mantelzorgers actief. Bij Vitaal Thuis is het mogelijk om maximaal 10 mantelzorgers toe te voegen. Op deze manier is de zorg voor iemand makkelijker te verdelen.

Omdat privacy voor zowel de oudere als u belangrijk is, is het mogelijk om gezamenlijk te bepalen welke activiteiten en trends inzichtelijk zijn op de app. Dit is afzonderlijk in te stellen voor elke mantelzorger. 


Terug naar overzichtspagina