Altijd en overal inzicht


Met de KPN Vitaal Thuis app maken we het voor u mogelijk om een oogje in het zeil te houden bij uw alleenstaande oudere. Een geruststellende gedachte omdat u niet altijd aanwezig kunt zijn. Zo bent u toch goed op de hoogte en weet u hoe het met iemand gaat.


Zorg op afstand in één oogopslag

Wanneer u KPN Vitaal Thuis gebruikt weet u altijd hoe het met de bewoner gaat, waar u ook bent. U krijgt meldingen op uw smartphone en ziet direct bij het openen van de app of alles goed gaat en waar iemand voor het laatst is geweest in de woning. De verschillende kleuren en bijbehorende beschrijving geven aan of er actie nodig is.

  • Groen: alles gaat goed
  • Oranje: een waarschuwing van veranderd gedrag. Iemand is bijvoorbeeld langzamer gaan lopen. Of is ’s nachts vaak wakker. Er is geen directe actie vereist maar het verdient zeker wel aandacht
  • Rood: verdachte inactiviteit waarbij er direct actie vereist is.

U kunt in alle gevallen met één druk op de bellen-knop contact opnemen.

Geen bericht is goed bericht

Als langer dan gebruikelijk geen activiteit in de woning wordt waargenomen door KPN Vitaal Thuis dan krijgt u daar een melding van op uw smartphone. Dit is eenvoudig in te stellen voor urgente situaties en afwijkingen in het dagelijkse patroon. Ook als er iets mis is met het systeem, bijvoorbeeld als de batterijen van een sensor bijna leeg zijn, dan wordt u daar automatisch over geïnformeerd.

Onderaan het startscherm in de app zijn activiteiten en trends zichtbaar. Deze 2 opties geven u meer inzicht in de activiteiten van de oudere. De optie Activiteiten toont op dagbasis wat er gebeurt. Dit maakt het mogelijk om bij acute meldingen te zien wat de laatste activiteiten waren. Zo kunt u bijvoorbeeld zien of de oudere nog in bed ligt. Bij Trends gaat het juist over de langere termijn. Hiermee is het mogelijk gezondheidsrisico’s vroegtijdig inzichtelijk te maken. Denk hierbij aan toenemend toiletbezoek. Dat kan een indicatie zijn voor blaasontsteking.

Zorgen doet u samen

Rondom een oudere zijn vaak meerdere mensen en mantelzorgers actief. Bij KPN Vitaal Thuis is het daarom mogelijk om, maximaal, 10 personen de app te laten gebruiken op hun smartphone. Op deze manier is de zorg voor iemand makkelijker te verdelen.

Omdat privacy voor zowel de oudere als u belangrijk is, is het mogelijk om gezamenlijk te bepalen welke activiteiten en trends inzichtelijk zijn voor wie. Dit is afzonderlijk in te stellen voor elke gebruiker van de app.


Terug naar overzichtspagina