Gemeente Helmond helpt mantelzorgers en alleenwonende ouderen


De gemeente Helmond wil mantelzorgers en ouderen goed ondersteunen. Dit kan met behulp van nieuwe technologie die de zelfredzaamheid van mensen vergroot.

Om kennis te maken met deze nieuwe mogelijkheden werkt de gemeente Helmond samen met KPN en Sensara. KPN is aanbieder van het leefstijlmonitoringssysteem Vitaal Thuis wat door Sensara is ontwikkeld. Dit product helpt ouderen om langer zelfstandig thuis te wonen en ontlast de mantelzorger.

Vanaf nu kunnen alle alleenwonende ouderen uit Helmond en hun mantelzorgers Vitaal Thuis tot 1 maart 2019 gratis gebruiken!

Hieronder leest u wat Vitaal Thuis voor u kan betekenen en hoe u hier gebruik van kunt maken.

Gratis tot 1 maart 2019

Wat is Vitaal Thuis?

Vitaal Thuis geeft u extra ondersteuning en zekerheid bij de zorg voor een alleenwonende oudere. Met een paar sensoren in huis en een handige app hebt u als mantelzorger inzicht in hoe het echt gaat met de oudere, waar u ook bent.

Betere zorg en alarmering

U wilt zo snel mogelijk weten als een oudere hulp nodig heeft. Vitaal Thuis herkent dit automatisch en stuurt een melding naar de app op uw smartphone. Weten dat u een melding krijgt geeft een gerust gevoel.

Hij signaleert ook veranderingen in leefpatronen. Die blijven soms onopgemerkt en zijn lastig te herkennen. U kunt er namelijk niet altijd zijn. Omdat u dit met Vitaal Thuis vroegtijdig weet kan betere zorg aangeboden worden en erger worden voorkomen. Zo kunnen alleenwonende ouderen langer, prettig en gezond thuis blijven wonen.

Inzicht voor mantelzorgers

De Vitaal Thuis app op uw mobiele telefoon geeft een duidelijk overzicht van de dagelijkse acitiviteiten die zijn opgemerkt door de sensoren. Deze app kunnen meerdere mantelzorgers installeren en is beschikbaar voor Android en iPhone.

Alarmering via Vitaal Thuis

Vitaal Thuis leert binnen 2 weken het leefpatroon de oudere aan. Signaleren de sensoren iets dat afwijkt van dit patroon? Dan krijgt de mantelzorger hiervan een bericht in de app op de smartphone. Indien nodig kan zo direct actie worden ondernomen.

Dit vertellen de trends

Vitaal Thuis maakt 7 trends inzichtelijk die u attenderen op mogelijke gezondheidsrisico´s, zoals toenemend valrisico en ondervoeding

Zo worden afwijkingen snel gesignaleerd en kunt u met elkaar, de huisarts of zorginstelling in gesprek om erger te voorkomen.

Gemakkelijk installeren

Het Vitaal Thuis pakket bestaat uit diverse onopvallende sensoren die u in huis ophangt aan de deur of muur.

Met het doe-het-zelf pakket installeert u Vitaal Thuis eenvoudig zelf. U kunt ook kiezen voor een monteur.

Wat biedt de gemeente Helmond u aan?

Tot 1 maart 2019 kunt u Vitaal Thuis gratis proberen. Dit is inclusief een gratis monteurdie het pakket installeert en uitleg geeft over de Vitaal Thuis app.

Voor een woning met:

 • 1 uitgang (exclusief balkon / dakterras)

 • 1 toilet
Voor een woning met:
 • 2 uitgangen (exclusief balkon / dakterras)

 • 2 toiletten
 • Een internetaansluiting bij de oudere (alle providers)
 • Een smartphone met Android of Apple iOS
 • U kunt het gratis abonnement altijd per direct opzeggen
 • U betaalt geen eenmalige kosten. Ook niet na de gratis periode
 • Vitaal Thuis wordt gratis bij u geïnstalleerd
 • Uiterlijk 27 januari ontvangt u van ons informatie over het aflopen van de gratis periode
 • Na de gratis periode zijn de abonnementskosten € 15,- /mnd voor het appartement pakket en € 17,50 /mnd voor het woonhuis pakket
 • Bevalt Vitaal Thuis niet? Dan kunt u het gratis terugsturen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice

Bestellen is heel eenvoudig


Ik ontvang nog geen Thuiszorg en organiseer dit zelf

 • U bestelt direct online
 • Vul bij het bestelformulier vouchercode KPN0050 in
 • In het bestelformulier staat dat de monteur €100,- kost. Deze is gratis!
Bestel hier

Is er thuiszorg of een casemanager van Savant of Zorgboog?

 • U vult een formulier in en wordt door Sensara teruggebeld
 • Uw Vitaal Thuis pakket wordt direct gekoppeld aan uw zorgverlener
Bel mij terug

Veelgestelde vragen

Alle alleenwonende ouderen in de gemeente Helmond kunnen gebruik maken van dit aanbod. Bent u mantelzorger, woonachtig in de gemeente Helmond, maar woont de oudere elders in Nederland? Ook dan komt u in aanmerking voor dit aanbod!
Nee, dat is niet nodig. Als er bij de alleenwonende oudere internet en/of TV is van een andere provider dan is dat geen enkel probleem.
Om gebruik te maken van Vitaal Thuis is bij de alleenwonende oudere een internetverbinding nodig. Is die er op dit moment niet? Dan kunt u een mobiel internet abonnement bestellen. De kosten hiervan zijn €20,- per maand en is alleen bedoeld voor Vitaal Thuis.
Met het doe-het-zelf pakket installeert u Vitaal Thuis eenvoudig zelf. U kunt ook kiezen voor een gratis monteur. Geef dit aan in het bestelformulier. In het bestelformulier staat ten onrechte vermeld dat de monteur €100,- kost.
Maximaal 10 mantelzorgers kunnen de app gebruiken.
Alleen mantelzorgers die u via de app uitnodigt kunnen de gegevens inzien. Per mantelzorger kunt u bepalen welke gegevens deze mantelzorger wel of niet mag zien.

Bent u al klant of hebt u een andere vraag?

Kijk dan gerust rond op de servicepagina’s als u al klant bent of als u meer wilt weten over het gebruik van Vitaal Thuis.

Service & Contact

Uw privacy staat voorop

De sensoren nemen alleen bewegingen waar, er worden geen camera’s of microfoons gebruikt. Op basis van de bewegingen worden door het systeem analyses van uw leefpatroon gemaakt die via de beveiligde app worden gedeeld met de door u geselecteerde mantelzorger(s). Indien uw dagelijkse leefpatroon afwijkt van uw normale patroon dan stuurt de app een melding aan de door u geselecteerde mantelzorger(s). U kunt zelf in de app aangeven met wie u welke gegevens wilt delen en u kunt te allen tijde ontvangers toevoegen of verwijderen. Daarnaast heeft u recht op inzage in de gegevens, kunt u deze laten corrigeren, aanvullen of laten verwijderen door te bellen naar 0800-0201161.

In het kader van KPN Vitaal Thuis Dienst verwerkt KPN uw persoonsgegevens. Ten behoeve van de levering en werking van KPN VitaalThuis werkt KPN samen met Sensara, de ontwikkelaar van de KPN Vitaal Thuis app. Op KPN Vitaal Thuis Dienst zijn de Algemene Voorwaarden KPN Vitaal Thuis, het privacy statement van KPN en het privacy statement van Sensara van toepassing. Door KPN Vitaal Thuis Dienst af te nemen gaat u akkoord met deze gebruiksvoorwaarden en de bovenbeschreven wijze van verwerking van uw persoonsgegevens.