Installeren

Wanneer is het systeem klaar met leren?

U kunt op het ‘nu’ scherm zien of het systeem aan het leren is. Het leren duurt ongeveer 2 weken. Als Vitaal Thuis klaar is met leren dan verdwijnt de melding en ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Stopt het systeem na de leerperiode met leren?

Nee, het systeem blijft altijd doorleren. Het dagritme van iemand kan natuurlijk altijd veranderen. Dan is het belangrijk dat het systeem zichzelf aanpast zodat u betrouwbare meldingen blijft ontvangen. U hoeft daar dus zelf niks voor te doen.

Waarom heeft Vitaal Thuis 2 weken nodig om te leren?

Om ervoor te zorgen dat het systeem betrouwbare meldingen geeft, is het nodig dat Vitaal Thuis het dagritme van de bewoner leert te herkennen. Daar heeft het systeem ongeveer 2 weken voor nodig. Het kan zijn dat het systeem gedurende deze periode soms een melding weergeeft. Deze kunt u negeren. Na de 2 weken kunt u Vitaal Thuis gaan gebruiken.

Kan ik een sensor ook op een andere plek hangen?

Nee, dit is niet mogelijk. Vitaal Thuis werkt alleen goed als elke sensor op de daarvoor bestemde plaats wordt opgehangen. Elke sensor is namelijk plaatsgebonden, omdat elke sensor een bepaalde trend waarneemt. Zo moet de deursensor met ‘kitchen’ op de achterzijde altijd op een lade of de koelkast geplaatst worden, omdat het informatie verzamelt over het eetgedrag van de bewoner.

Hoe weet ik waar ik een sensor moet ophangen?

Op de achterzijde van elke sensor staat vermeld waar u deze moet ophangen. De bewegingssensoren hangt u op een hoogte van ongeveer 1,40 meter. De deur- en ladesensoren plaatst u 20 cm uit de kant van de zijde waar de deurklink zit.

Moet er geen bewegingssensor in de slaapkamer opgehangen worden?

Nee, dat is niet nodig. Het systeem leert namelijk zelf wanneer de bewoner gaat slapen en weer wakker wordt. Dit gebeurt op basis van de bewegingen die de andere sensoren registreren. Als Vitaal Thuis klaar is met leren dan is dit ook zichtbaar in het activiteiten scherm onder de meldingen ‘Ging naar bed’ en ‘Kwam uit bed’.