Informatie & Bestellen

Wat is de bedenktijd?

U hebt KPN Vitaal Thuis geïnstalleerd, heeft het systeem ongeveer 2 weken geleerd en bent u daarna toch ontevreden? Dan kunt u het contract tot één maand na ontvangst van de overeenkomst annuleren. Neem hiervoor telefonisch contact op met onze klantenservice.

Vanaf wanneer ga ik betalen?

Een maand nadat PostNL het pakket bij u heeft bezorgd of bij een afhaalpunt heeft afgeleverd, gaat u betalen voor uw abonnement.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Als u op werkdagen voor 17.00 uur besteld, ontvangt u uw bestelling 3 werkdagen later. Op het moment dat we het pakket naar het afleveradres versturen, ontvangt u van ons een e-mail met daarin meer informatie en een track & trace nummer van PostNL. U kunt het pakket dan via deze website volgen. Het kan ongeveer een nacht duren voordat de informatie bij PostNL zichtbaar is.

Kan ik ook losse sensoren bijbestellen?

Ja, dat is mogelijk. U kunt deze telefonisch bijbestellen via onze klantenservice. De kosten voor een losse deur- of bewegingssensor bedragen éénmalig €20,-. Daarna is deze sensor uw eigendom en hoeft u deze niet terug te sturen als u het abonnement beëindigd.

Voor welke telefoons is de KPN Vitaal Thuis app geschikt? 

iOS: iPhone 4s of later met iOS 9.3.x of later Android: Android 4.3 of later

Wanneer start mijn abonnement?

Uw abonnement gaat in zodra het pakket bij u is bezorgd. U kunt het pakket dus direct installeren. U krijgt van ons de 1e maand gratis.

Zit ik vast aan een jaarcontract?

Nee, u betaalt het abonnement per maand en het is ook maandelijks opzegbaar.

Wat heb ik nodig voor KPN Vitaal Thuis?

Om KPN Vitaal Thuis te gebruiken, hebt u het volgende nodig:

  • Een werkende internetverbinding op het adres waar het wordt geïnstalleerd
  • Een smartphone:

    • Apple iPhone 4s of later met iOS 9.3.x of later
    • Android 4.3 of later

Werkt KPN Vitaal Thuis bij iedereen?

Ja, want het systeem past zich aan aan de persoonlijke levensstijl van elke bewoner.

LET OP: KPN Vitaal Thuis werkt alleen goed bij een alleenstaande bewoner. Bij een meerpersoonshuishouden kan het systeem geen onderscheid maken tussen de bewoners.

Wordt er gebruik gemaakt van camera’s?

Nee, om de privacy van de bewoner te waarborgen maken we alleen gebruik van ‘blinde sensoren’. Deze sensoren zijn vergelijkbaar met sensoren die ervoor zorgen dat de schuifdeuren van een winkel automatisch open gaan.

Wie kan de verzamelde gegevens inzien?

Alle gegevens worden volgens onze hoogste standaarden beveiligd en is alleen toegankelijk voor de mantelzorgers die de bewoner zelf toevoegt. Uiteraard worden de verzamelde gegevens in geen enkel geval voor commerciële doeleinden gebruikt. Wel kunnen deze gegevens (anoniem) gebruikt worden voor analysedoeleinden om KPN Vitaal Thuis nog slimmer te maken.

Is KPN Vitaal Thuis een medisch apparaat?

Nee, het systeem is geen medisch apparaat. De gegevens mogen daarom niet gebruikt worden voor een medisch oordeel. Twijfelt u, aan de hand van KPN Vitaal Thuis, bijvoorbeeld over de gezondheid van de bewoner? Raadpleeg dan altijd een arts.

Kunnen huisdieren de werking van het systeem verstoren?

Grote huisdieren (hoger dan 80 cm) kunnen van invloed zijn op de bewegingssensoren. Als in de woning grote huisdieren aanwezig zijn is het beter om de bewegingssensoren zo te plaatsen dat deze niet op hoge objecten, zoals tafels en ladekasten, zijn gericht. 

Kan ik KPN Vitaal Thuis zelf installeren?

Ja, het installatiepakket is een doe-het-zelf pakket. Uit ervaring weten we dat mensen zonder technische kennis het systeem, met behulp van de instructiekaart in de doos, binnen 30 minuten kunnen installeren. Alle materialen om de sensoren te bevestigen worden meegeleverd.