Administratie

Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is één maand. Als u dus op 1 januari opzegt dan eindigt het contract op 1 februari. Wilt u opzeggen bij overlijden, dan beëindigen we het contract per direct. Neemt u in beide gevallen contact op met onze klantenservice.

Moet ik de apparatuur terugsturen bij beëindiging van het contract?

Ja, u kunt de apparatuur in een doos gratis retour sturen. Het adres ontvangt u bij de bevestiging van de opzegging.

Als u de apparatuur niet binnen 30 dagen retour stuurt dan brengt KPN u €100,- in rekening voor een appartement pakket en €150,- voor een woonhuis pakket.

Kan ik mijn facturen ook online bekijken of per post toegestuurd krijgen?

Nee, dit is niet mogelijk. U krijgt de factuur per e-mail toegestuurd op het bij ons bekende e-mailadres.

Waarom is mijn 1e factuur hoger dan de gebruikelijke abonnementskosten?

Bij KPN betaalt u altijd een maand vooruit. De 1e keer betaalt u de kosten van de huidige maand plus de kosten van de komende maand. Een voorbeeld: Vitaal Thuis wordt bij u bezorgd op 15 januari. U gaat dan vanaf 15 februari betalen. Op 1 maart ontvangt u dan de eerste factuur met de abonnementskosten voor de maand maart en de abonnementskosten van 15 februari tot 1 maart. 

Hoe kan ik een verhuizing doorgeven?

Als het systeem op een ander adres wordt aangesloten dan kunt u dit telefonisch doorgeven via onze klantenservice. Dan zorgen we meteen dat het pakket aansluit bij de nieuwe woonsituatie. Van de verhuizing ontvangt u ook een e-mail ter bevestiging.

Moet het systeem opnieuw leren na een verhuizing?

Ja, als de woonomgeving veranderd is, dan verandert ook het dagritme van de bewoner. Voor een betrouwbare werking van KPN Vitaal Thuis is het daarom van belang dat het systeem opnieuw gaat leren. Om de leerperiode na de verhuizing te starten, neemt u contact op met onze klantenservice.

Is het systeem van mij of heb ik dit in bruikleen van KPN?

U hebt de apparatuur voor KPN Vitaal Thuis van ons in bruikleen gekregen. Als u besluit om het abonnement te beëindigen dan vragen wij u om de apparatuur gratis terug te sturen.

Hoe kan ik mijn (adres)gegevens wijzigen?

Om uw (adres)gegevens te wijzigen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. U krijgt altijd een bevestiging per e-mail toegestuurd.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

We vinden het jammer als u geen gebruik meer wilt maken van onze dienst. Opzeggen van het abonnement kan telefonisch via onze klantenservice.