Het zijn rare tijden...

KPN presenteert ‘Rare Tijden’, een satirische webserie over een bedrijf in crisistijd, die zich volledig afspeelt in de arena van een video vergader app. Het idee voor de serie is bedacht door thuiszittende tv-makers tijdens de Lockdown. In de serie speelt een Nederlandse sterrencast, bestaande uit Ferdi Stofmeel, Bas Hoeflaak, Tina de Bruin, Loes Schnepper en Nora El Koussour.

De 6-delige serie wordt bijna volledig vanuit huis opgenomen. Hoe overleef je als bedrijf de coronacrisis? Die vraag staat centraal in kantoorsatire Rare Tijden. Manager Ton (Ferdi Stofmeel) komt erachter dat leidinggeven op afstand helemaal niet zo eenvoudig is als het lijkt. In de dagelijkse video meetings zet hij alles op alles om zijn bedrijf te redden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Lukt het hem om zijn opstandige team weer in het gareel te krijgen?

Aflevering 1 Maandag

Net als manager Ton met zijn team nog één keer de regels van het thuiswerken aan het doornemen is, maakt internationale baas Claire onverwacht haar opwachting in de call. Ze stelt het team een deadline: binnen 24 uur moet er een reddingsplan klaar liggen voor de onderneming, anders zit iedereen straks thuis.

Bekijk aflevering 1 op YouTube. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

Aflevering 2 Rapbattle

De dagelijkse call gaat weer eens anders dan gepland. Ton moet de keuze maken tussen het plan van Liesbeth en zijn eigen idee om een ‘edgy en urban’ rapbattle te houden. Ondertussen begint het geduld van Claire op te raken . Het zijn inderdaad rare tijden.

Bekijk aflevering 2 op YouTube.

Aflevering 3 Anderhalvemeterconsultant

Ton wil terug naar kantoor, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Daarom huurt hij anderhalvemeterconsultant Bennie in. Maar, niet iedereen staat te springen om weer achter zijn bureau te zitten. Vooral Bart heeft het nogal moeilijk mee. Met de hygiëne adviezen van Bennie zoals ‘Elke dag een schone onderbroek aan’ en ‘Heren, altijd onder het huidje wassen’ is niks mis, maar of het ook helpt tegen Corona... Het zijn inderdaad rare tijden.

Bekijk aflevering 3 op YouTube.

Aflevering 4 Stukje feedback

Na de brainstorm en de anderhalvemeterconsultant is het tijd voor een teamevaluatie in de vorm van De Groeithermometer. Gezellig al je problemen en groeipunten in de groep gooien. Iedereen moet een stukje feedback aan zichzelf en aan een ander geven. Als het team eindelijk manager Ton mag evalueren, houden ze zich niet in. Het blijven inderdaad rare tijden.

Bekijk aflevering 4 op YouTube.

Aflevering 5 Pubquiz

Na de groepsevaluatie, besluit het team een virtuele pubquiz te doen om het moraal omhoog te krijgen. Liesbeth heeft veertig pittige vragen voorbereid en Claire uit Londen kijkt mee om te zien wie het domst is. Helaas kan niet iedereen uit het team goed tegen zijn verlies. Het zijn inderdaad Rare Tijden.

Bekijk aflevering 5 op YouTube.

Aflevering 6 Toekomst

In de laatste aflevering van het seizoen maakt Claire uit Londen eindelijk een beslissing. Ton probeert echt leiderschap te tonen en Liesbeth krijgt een enorme verrassing. Gaat het dan toch allemaal goed komen voor het team van Jobs Unlimited?

Bekijk aflevering 6 op YouTube.