Met Serie Opnemen nooit meer een serie missen

Voordelen van Serie Opnemen

  • In één keer een hele serie opnemen
  • Langere tijd vooruit afleveringen opnemen
  • Opnemen en terugkijken wanneer het jou uitkomt

Met Serie Opnemen neem je in één keer en langere tijd vooruit afleveringen op van jouw favoriete series. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken of je je favoriete serie mist. Serie Opnemen werkt op alle TV-ontvangers van Interactieve TV wanneer je het Opnemen Pakket hebt.

Hoe werkt het?

Je kunt de serie opname op twee manieren instellen:

  1. Via de Gids: Zoek het gewenste programma op en selecteer dit. Als het programma op dat moment nog niet wordt uitgezonden, druk op ok. Selecteer in deze pagina Plan opname. Selecteer bij de optie Serie Opnemen mogelijk. Wat wilt u opnemen?, Hele serie en selecteer Plan opname en druk op ok.
  2. Via de minigids: Navigeer in de minigids naar het programma dat je als serie wilt opnemen. Druk vervolgens op gele toets en kies dan Plan opname. Selecteer bij de optie Serie Opnemen mogelijk. Wat wilt u opnemen?, Hele serie en selecteer Plan opname en druk op ok.

Je kunt een programma dat onderdeel van een serie is herkennen aan het zwarte S-symbool in de gids.
Met de komst van het nieuwe tv-seizoen is het noodzakelijk dat je de series die je graag kijkt opnieuw instelt.

Herhalingen en serie opnames terugvinden

Herhalingen

Soms worden afleveringen van een serie herhaald. De regel is dat alleen de eerste keer dat een aflevering wordt uitgezonden deze wordt opgenomen. Zo wordt voorkomen dat afleveringen dubbel worden opgenomen. Serie Opnemen kan helaas niet ingesteld worden op de herhaling van een aflevering.

Serie opnames terugvinden

In de lijst met geplande opnames zie je series aangegeven door een balk met het bijbehorende symbool. Al jouw opnames worden in chronologische volgorde weergegeven. De plaats van een serie wordt bepaald door de datum van de eerste aflevering die je hebt opgenomen. Hierdoor kan de serie lager in de lijst staan, terwijl er recent een aflevering is opgenomen.

Zenders

Serie Opnemen is beschikbaar voor onderstaande zenders

Nederland 1 Nederland 2 Nederland 3
RTL 4 RTL 5 SBS 6
RTL 7 NET 5 Veronica / Disney XD
RTL 8 MTV FOX
Discovery National Geographic TLC
Investigation Discovery 24Kitchen één
Canvas Ketnet 13th Street
BBC One BBC Two History

Opname verwijderen

Het wissen van opnames gaat het eenvoudigst via Interactieve TV Online.

Wil je de opnames verwijderen via je televisie?

  • Om alle opgenomen afleveringen van een serie in 1 keer te verwijderen, druk je in de opnamelijst op de rode knop wanneer je de serie geselecteerd hebt.
  • Om een enkele aflevering te verwijderen, navigeer je eerst naar het onderliggende mapje met de individuele afleveringen en druk je daarna op de rode knop bij de aflevering die je wilt verwijderen.

Interactieve TV Online

Serie Opnemen kan ook op iTV online, op alle besturingssystemen, behalve Windows 8 App en Xbox 360.