Digitenne Smartcard activeren

Waarom vernieuwt Digitenne?

KPN veranderd eind 2018 van uitzendtechniek en frequentie. Je kunt dan geen insteekkaart meer bestellen, maar nog wel tot die tijd gebruiken. We leggen je graag uit waarom we Digitenne vernieuwen. Is je Smartcard kapot, dan kun je de Insteekkaart gratis omruilen voor een nieuwe tv-ontvanger.

Heb je een nieuwe Smartcard ontvangen en je krijgt de melding 'Smartcard activeren'. Wacht dan 15 minuten en zet daarna je tv-ontvanger of tv uit en aan.

Heb je Digitenne meer dan een maand niet meer gebruikt, dan moet de Smartcard en de zenders opnieuw worden geladen. Het laden gebeurt automatisch en duurt minimaal 15 minuten. Zie je na 15 minuten niet alle zenders, volg dan de onderstaande stappen:


Geen NPO-zenders

Ga met je afstandsbediening naar de zender NPO 1, 2 of 3 en controleer of je de NPO-zenders ziet. Zie je geen NPO-zenders, stel je zenders dan opnieuw in. Ga naar het stappenplan voor het resetten van je tv-ontvanger om je zenders opnieuw in te stellen.

Geen commerciële zenders (zoals RTL 4, NET 5)

Wacht 15 minuten, schakel je tv-ontvanger uit en aan en controleer of je de commerciële zenders ziet. Zie je geen NPO-zenders, stel je zenders opnieuw in. Ga naar het stappenplan voor het resetten van je tv-ontvanger om je zenders opnieuw in te stellen.

Heb je de zenders opnieuw ingesteld maar na 30 minuten zie je ze nog steeds niet, neem dan contact op met onze Klantenservice*. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-0402.

*Zorg dat je in de buurt van je tv en tv-ontvanger of Insteekkaart bent wanneer je onze Klantenservice belt. Dan kunnen we samen direct aan de slag.

Zie je na 15 minuten nog steeds de melding 'Smartcard activeren'? Neem dan contact op met één van onze medewerkers om het probleem samen op te lossen. Wij staan altijd voor je klaar.