Steeds meer klanten gebruiken slimme apparaten in huis. De ontwikkelingen op dit gebied gaan wereldwijd in een hoog tempo. Vanwege deze nieuwe ontwikkelingen is besloten om onze aanpak aan te passen en ons te richten op samenwerkingen met geselecteerde partners. Daarom stoppen we helaas met KPN SmartLife. We beëindigen je KPN SmartLife abonnement en de betaling op 1 januari 2021. Op deze pagina lees je wat dit voor jou betekent. Onderaan deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen, bijvoorbeeld hoe je zelf je camerabeelden bewaart!

Makkelijk een slimmer huis met KPN

We willen allemaal een comfortabel thuis. Er zijn daarom steeds meer slimme apparaten die daarbij helpen. Maar hoe zorg je nou dat alles perfect werkt? Of waar begin je? Met KPN hoeft een slim huis niet ingewikkeld te zijn. Combineer KPN SuperWifi met onze selectie slimme producten. Dan werkt alles overal nog beter in huis. Kom je er niet helemaal uit? Kies dan voor hulp bij installatie en gebruik via de Tech Desk voor € 5,00 per maand. Je wordt dan altijd direct geholpen door een smarthome expert. Dankzij onze hoge eisen zijn al je apparaten veilig online. Met KPN maak je jouw huis slimmer zonder gedoe.

Je eigen slimme huis

Veilig en betrouwbaar met het KPN netwerk.

  • Bekende smarthome apparaten
  • Hulp van de KPN Tech Desk, als je wilt
  • Met KPN SuperWifi werkt alles nog beter

Veelgestelde vragen over stopzetten KPN SmartLife

Steeds meer klanten gebruiken slimme apparaten in huis. De ontwikkelingen op dit gebied gaan wereldwijd in een hoog tempo. Vanwege deze nieuwe ontwikkelingen is besloten om onze aanpak aan te passen en de focus te leggen op samenwerkingen met geselecteerde partners. Daarom stoppen we helaas met KPN SmartLife. We beëindigen je KPN SmartLife abonnement en de betaling op 1 januari 2021.
Alle camerabeelden bij KPN zijn verwijderd op 4 januari 2021.

De KPN SmartLife app, KPN SmartLife box en KPN SmartLife apparatuur zoals slimme stekkers en rookmelders zullen niet meer werken. Hieronder volgt een opsomming van alle producten die niet meer zullen werken vanaf 01-01-2021:

- KPN SmartLife box

- KPN Bewegingssensor (Bitron)

- KPN Deur-/Raamsensor (Bitron)

- KPN Rookmelder KPN (Bitron)

- KPN Watersensor (Bitron)

- KPN Waterleksensor (Centralite)

- KPN Keypad (Centralite)

- OSRAM/LEDVANCE slimme lamp

Alle bovenstaande KPN branded producten, zullen na 01-01-2021 niet stand-alone werken.

Verschillende apparaten of systemen werken ook zonder KPN SmartLife. Bijvoorbeeld je Phillips Hue lampen zijn nog gewoon te bedienen via de Phillips Hue-app. Zie voor meer informatie de veelgestelde vragen over hardware hieronder.
Kijk voor de overige apparaten die direct aan de KPN SmartLife box gekoppeld zijn en de specifieke mogelijkheden daarvan, bij de veelgestelde vragen over hardware die hieronder staan.
KPN bewaart alleen gegevens die vanuit de wet noodzakelijk zijn en ook niet langer dan noodzakelijk. Alle andere persoonsgegeven worden uiterlijk verwijderd op 01-07-2021.
Dat kan niet meer via de KPN SmartLife applicatie. Afhankelijk van je apparaten kun je gebruik maken van de app van de fabrikant. Zie voor meer informatie de veelgestelde vragen over hardware hieronder.
Je kunt de Anna slimme thermostaat bedienen via de Plugwise Home app van de fabrikant. Zie voor meer informatie de veelgestelde vragen over hardware hieronder.
De KPN SmartLife app werkt niet meer en daarmee is de beveiligingsfunctionaliteit ook vervallen.
Ja. Al je camera’s kun je inzien en bedienen via de applicatie van de fabrikant. Zie voor meer informatie de veelgestelde vragen over hardware hieronder.
KPN biedt geen service aan om je apparaten te demonteren. Je kunt dit eenvoudig zelf doen. Hoe je dat doet vind je hier. Bij het betreffende apparaat vind je ook de montage instructie.

Je kunt apparaten die je niet meer gebruikt gratis terugsturen naar KPN via onderstaand adres. KPN zorgt ervoor dat de apparaten milieuvriendelijk worden vernietigd.

KPN

Antwoordnummer 10119

2400 VB Alphen aan den Rijn

De aanmeldtermijn liep van 1 oktober 2020 tot 1 februari 2021. Nieuwe aanvragen worden niet meer in behandeling genomen.

Alle goedgekeurde aanvragen ontvangen uiterlijk 1 maart 2021 het geld op het bij ons bekende bankrekeningnummer.


Meer over KPN SmartLife hardware

Camera’s: te bedienen via de B-View Cloud-app. Zie voor meer informatie: https://manuals.smabit.eu/lnl/b-view-cloud-pro.html

Sensoren: de sensoren van Bitron Video/SmaBit zullen na het beëindigen van KPN SmartLife niet meer stand-alone werken. Om deze producten toch te kunnen gebruiken heeft KPN heeft in Trigion een betrouwbaar alternatief gevonden. Kijk op mijncomfortservice.nl/kpn voor de mogelijkheden.

Wil je geen gebruik maken van Trigion en kom je met deze producten in aanmerking voor een teruggave van je aankoopbedrag? Volg dan de stappen in de veelgestelde vraag over dit onderwerp.

Soundtouch apparaten zijn via ‘Bose Music’ (Android/iOS) te bedienen.

De volgende apparatuur van Centralite zal niet meer te gebruiken zijn. -Watersensor -Keypad

De producten van Centralite zullen na het beëindigen van KPN SmartLife niet meer stand-alone werken. Om deze producten toch te kunnen gebruiken heeft KPN heeft in Trigion een betrouwbaar alternatief gevonden. Kijk op mijncomfortservice.nl/kpn voor de mogelijkheden.

Wil je geen gebruik maken van Trigion en kom je met deze producten in aanmerking voor een teruggave van je aankoopbedrag? Volg dan de stappen in de veelgestelde vraag over dit onderwerp.

Alle camera’s van D-Link zijn na beëindiging van de dienstverlening te gebruiken via de ‘My D-Link' applicatie (Android/iOS).

Alle apparatuur van Gardena zijn na beëindiging van de dienstverlening te gebruiken via de ‘GARDENA smart system’ applicatie (Android/iOS).

Alle apparatuur van Bosch en Siemens is na beëindiging van de dienstverlening te gebruiken via de HomeConnect applicatie (Android/iOS).

Je kunt alle slimme apparatuur van IKEA blijven gebruiken door gebruik te maken van de IKEA Tradfri Gateway. Tevens is het mogelijk om de lampen van IKEA te koppelen aan een Phillips Hue Gateway. Dit geldt niet voor slimme rolgordijnen, of de Symfonisk speaker.

Camera’s: te bedienen via de Logi Circle app

Harmony Hub: te bedienen via de Harmony app

Alle apparatuur van Miele zal te gebruiken zijn via de ‘Miele WiFiConn@ct’ applicatie (Android/iOS).

Alle apparatuur van Netatmo zal te gebruiken zijn via de ‘Netatmo security’ applicatie (Android/iOS).

Om dit product zonder KPN SmartLife te kunnen gebruiken heb je een OSRAM Lightify Gateway (en app), een Philips Hue Bridge (en app) of een SMART+ Switch nodig. De Gateway of Hue Bridge staat namelijk aan de basis van het totale smart home systeem en de verlichting koppel je via de WiFi en app draadloos aan de Gateway of Hue Bridge.

Daarna kun je de verlichting gemakkelijk bedienen via je smartphone of de OSRAM SMART+ Switch. Met de SMART+ Switch kun je via TouchLink ook toepassingen gebruiken die werken zónder internet. Zorg hierbij wel dat bij het aansluiten de Gateway of Hue Bridge in de buurt zit van de slimme lamp die je wilt aansluiten.

Indien je in het bezit bent van een Phillips Hue Bridge kun je alle Phillips apparaten blijven gebruiken door deze aan te sturen vanuit de Phillips Hue applicatie (Android/iOS).

Houd er rekening mee dat alle automatiseringen en scenes die zijn ingesteld in de KPN SmartLife applicatie, niet meer actief zullen zijn nadat de dienstverlening voor KPN SmartLife stopt. Deze automatiseringen en scenes kun je tot op zekere hoogte wel opnieuw aanmaken in de Phillips Hue applicatie.

Alle apparatuur van Plugwise zal te gebruiken zijn via de Plugwise Home applicatie (Android/iOS).

Alle apparatuur van Sonos zal te gebruiken zijn via de Sonos applicatie (Android/iOS).