Veelgestelde vragen over Smartlife Veilig alarm opvolging

Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.
U kunt inloggen op MijnSmartLife. Daar kunt u kiezen bij Mijn beveiliging voor Noodcontacten beheren. Hier kunt u de naam, het e-mailadres en telefoonnummer van uw noodcontacten wijzigen, de volgorde van uw noodcontacten aanpassen en kiezen op welke wijze uw noodcontacten benaderd worden in het geval van een alarm. Daarnaast kunt u aangeven hoeveel wachttijd u wilt hebben tussen het benaderen van uw noodcontacten in het geval van een alarm.
In het geval van een alarm wordt u en de door u aangemaakte noodcontacten benaderd in de door u gewenste volgorde. Een noodcontact kan wanneer hij/zij telefonisch wordt benaderd het alarm afmelden. Wanneer hij dit niet doet, wordt de volgende noodcontact in uw lijst benaderd.
Wanneer u abonnement Meldkamer Plus hebt, wordt wanneer geen van uw noodcontacten het alarm afmeldt, de bemande meldkamer ingeschakeld. De bemande meldkamer belt opnieuw de noodcontacten in de door u gewenste volgorde. Bij telefonisch contact tussen de bemande meldkamer en u of uw noodcontacten kunt u aangeven of u wilt dat een mobiele surveillant bij uw woning polshoogte komt nemen.
Wanneer u zelf niet bereikbaar bent, krijgen uw noodcontacten een melding bij een alarm. Uw noodcontacten zijn gemachtigd om een alarm af te melden en beslissingen te nemen die financiƫle gevolgen hebben, zoals het goedkeuren van alarmopvolging door een mobiele surveillant en het laten uitvoeren van herstelwerkzaamheden wanneer dit nodig is om uw woning veilig achter te kunnen achterlaten. Laat uw noodcontacten weten wat uw wensen zijn, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

U kunt inloggen op MijnSmartLife. Daar kunt u kiezen bij Mijn beveiliging voor Noodcontacten beheren. Hier kunt u voor uw noodcontacten aangeven op welke wijze zij benaderd moeten worden in het geval van een alarm. Wanneer u kiest voor telefonisch contact, zullen uw noodcontacten telefonisch op de hoogte gebracht worden van een alarmmelding bij u thuis. Zij kunnen het alarm ook telefonisch afmelden.

Wanneer u kiest voor sms, zullen uw noodcontacten per sms op de hoogte gebracht worden van een alarmmelding bij u thuis. Zij kunnen het alarm ook via sms afmelden.

Wanneer u kiest voor e-mail, zullen uw noodcontacten na een alarm een e-mail ontvangen. Afmelding van het alarm is mogelijk door gebruik te maken van de link in de e-mail.