Veelgestelde vragen over de Smartlife Comfort installatie monteur

Heb je een vraag over Smartlife Comfort installatie monteur? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

De installateur plaatst een Smile bij uw CV-installatie. Hiermee wordt de verbinding gelegd tussen uw slimme thermostaat Anna en uw CV-installatie. Hierdoor is uw CV-installatie op afstand te bedienen met de app. Daarnaast plaatst de installateur de slimme thermostaat aan de muur en sluit deze aan.Ten slotte zal de installateur met u door het gebruik van SmartLife Comfort heen lopen, door u te leren hoe u de zelf in te stellen programma's werken en hoe de app werkt.
Wanneer u het wachtwoord van uw draadloze netwerk niet weet, kunt u deze via uw computer of laptop opzoeken. Ga naar het icoontje voor Netwerk rechts onderin uw bureaublad. Klik daarop en klik vervolgens met de Rechtermuisknop op het netwerk dat u gebruikt en wilt verbinden met SmartLife. Kies vervolgens voor Eigenschappen en op het tabblad Beveiliging voor het vinkje Toon Karakters. Nu wordt het wachtwoord van uw draadloze netwerk zichtbaar.
De slimme thermostaat en de Smile worden met schroeven aan de muur gemonteerd. 
Binnen 2 werkdagen nadat u uw bestelling hebt geplaatst bij KPN SmartLife, neemt onze installatiepartner telefonisch contact met u op om een installatie-afspraak in te plannen.
U hebt de mogelijkheid om uw installatieafspraak van 14 dagen tot 24 uur voor aanvang kosteloos te wijzigen of annuleren. Stuur hiervoor een e-mail met vermelding van uw postcode en huisnummer(toevoeging) naar thermostaten@feenstra.com.
  • U thuis een werkende internetverbinding hebt. Deze hoeft niet van KPN te zijn.
  • U uw KPN SmartLife inloggegevens paraat hebt.
  • Onze installateur makkelijk bij uw modem kan.
  • Er een smartphone of tablet in uw huis aanwezig is met waarop de app gedownload kan worden.
  • Om SmartLife op afstand te bedienen, hebt u een tablet of smartphone nodig (vanaf iOS versie 8.0 of Android versie 4.0)
Het is zeker gewenst dat u zelf thuis bent bij de installatie. De installateur zal op uw eigen smartphone of tablet laten zien hoe SmartLife Comfort en de zelf in te stellen programma's werken.
Wanneer u niet thuis was op het moment van een installatie-afspraak, behoudt KPN SmartLife zich het recht voor om voorrijkosten bij u in rekening te brengen. Deze bedragen € 45,-. De installateur heeft een kaart voor u achtergelaten waarin hij u verzoekt om een nieuwe afspraak in te plannen. U kunt de nieuwe afspraak zelf inplannen via het op de kaart genoemde telefoonnummer.