Veelgestelde vragen over het gebruik van de slimme thermostaat


Heb je een vraag over het gebruiken van de slimme thermostaat van Smartlife Comfort? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Het kan zijn dat de slimme thermostaat geen stroom krijgt. Controleer of deze niet los zit op de bevestigingsplaat op de muur. Plaats de slimme thermostaat eventueel opnieuw op de bevestigingsplaat, er is een klik te horen wanneer deze goed geplaatst is. Wanneer de slimme thermostaat goed is aangesloten, zou het kunnen dat de Smile T niet aan het lichtnetwerk is aangesloten. Controleer de kabels van de Smile T en of de lampjes op de Smile T branden. De Smile T is tijdens de installatie door de monteur bij de CV-ketel geplaatst.
Dit kan te maken hebben met een gekozen verwarmingsmethode. Green crusader stookt minder hard en begint (in geval van schema) pas met stoken op het tijdstip dat een hogere temperatuur is ingesteld. Bij handbediende radiatorknoppen is tevens van belang dat deze voldoende open staan om warmwater in de radiator te krijgen.

Het wordt aangeraden om een verwarmingsschema in te stellen dat bij je huis past. Wanneer je het te warm of te koud vindt, kan je dit aanpassen. Wanneer je het schema op de Anna aanpast, zal dit na ongeveer 5 minuten overschreven worden.

Wanneer je de temperatuur op de Anna aanpast, zal deze weer overschreven worden bij het eerstvolgende schakelmoment van je verwarmingsschema.

De slimme thermostaat heeft enkele dagen tot een week nodig om te leren hoe snel je huis opwarmt en afkoelt. Je kunt de slimme thermostaat hierbij helpen door zoveel mogelijk informatie over jouw huis door te geven in de app. Hoe meer de slimme thermostaat van te voren weet, hoe sneller de slimme thermostaat precies weet hoe ze jouw huis zo efficiënt mogelijk kan opwarmen. Wil je dat het om 8 uur ‘s ochtends 19 graden is, dan zorgt de slimme thermostaat ervoor dat dit gebeurt.
De slimme thermostaat communiceert direct met de CV-ketel. Wanneer de slimme thermostaat de verwarmingsinstallatie aanstuurt, zal een icoontje van een vlammetje zichtbaar zijn op het display van de slimme thermostaat. Wanneer de kamer op temperatuur is, zal de slimme thermostaat de verwarmingsinstallatie de opdracht geven te stoppen met stoken.
Dit kan diverse oorzaken hebben; controleer de verwarmingsmethode, ingestelde schema’s of de ingestelde offset instellingen.
Er is een storing, controleer de internet verbindingen en herstart de Smile T (het apparaat dat bij uw CV-installatie is geplaatst) door deze uit en aan te zetten. Mocht dit niet werken, herstart dan de CV-ketel.
Er is een storing, controleer de internet verbindingen en herstart de Smile T (het apparaat dat bij uw CV-installatie is geplaatst) door deze uit en aan te zetten.

De proximity sensor (nabijheidssensor) van de slimme thermostaat staat niet goed ingesteld, deze kan je aanpassen. Kijk na of je telefoon verbonden is met hetzelfde wifi netwerk waarop de slimme thermostaat verbonden is, navigeer dan met een webbrowser naar anna.plugwise.net.

Log nu in met je Smile ID en vul vervolgens de gebruikersnaam “smile” en password (Smile ID) weer in . Ga vervolgens naar “Settings”, “Device Settings” en herkalibreer daar de proximity sensor.

Controleer de internet verbindingen en herstart de Smile T  (het apparaat dat bij uw CV-installatie is geplaatst) door deze uit en aan te zetten. Mocht dit niet helpen, neem dan contact op met de SmartLife klantenservice.
Op dit moment kan je de temperatuur van de slimme thermostaat altijd handmatig aanpassen tot het volgende schakelmoment door kort op de linkerkant of de rechterkant van de slimme thermostaat te tikken.

Met de Comfort-stand, is het altijd comfortabel warm op het moment dat je dat wilt. Staat in het schema dat het om 07:00 uur 20 ºC moet zijn, dan zorgt de Comfort-stand er voor dat het om 07:00 uur ook echt 20 ºC is.

Heb je via het schema gekozen dat het om 07:00 uur 20 ºC is, dan zorgt de Eco-stand er voor dat het om 7 uur bijna 20 ºC is. Hierdoor hoeft je CV/installatie in de uren daarna minder vaak en hard te stoken. Zo bespaar je bijna ongemerkt.

Wanneer duurzaamheid belangrijk voor je is, selecteer je de Green Crusader-stand. Als je in het schema hebt ingesteld dat het om 07:00 uur 20 ºC moet zijn binnen, dan zorgt deze stand er voor dat je CV/installatie pas om 07:00 uur begint met stoken.

Geofencing zorgt ervoor dat de verwarming automatisch terugschakelt indien niet binnen een straal van 100 meter van je woning bent. Dit wordt op dit moment nog niet ondersteund.

Bij de eerste keer opstarten kan het even duren voordat de bespaarindicator opgestart is, omdat alle gegevens geladen moeten worden. Daarna zou de bespaarindicator getoond moeten worden.

Mocht de bespaarindicator alsnog niet laden, dan is er mogelijk een ander probleem. Neem contact op met de SmartLife klantenservice.

Wanneer een van uw KPN SmartLife apparaten niet werkt, kunt u aangeven dat u dit apparaat wilt laten vervangen. U kunt uw verzoek doorgeven door in te loggen op MijnSmartLife en te kiezen voor Mijn abonnement en dan Defecte apparatuur. De SmartLife klantenservice zal na aanleiding van uw aanvraag contact met u opnemen en in overleg het apparaat (kosteloos) vervangen.